Κοσμος

Τσάρλι Γκαρντ: Οι δικαστές αποφάσισαν να πεθάνει σε ίδρυμα (εικόνες, video)

Είπαν «όχι» στην τελευταία επιθυμία των γονιών να «αποχαιρετήσουν» το παιδί τους στο σπίτι τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
365736-756227.jpg

Σε ίδρυμα πρόκειται να μεταφερθεί ο 11 μηνών Τσάρλι Γκαρντ που πάσχει από ανίατη ασθένεια σε τελικό στάδιο. Με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου εκεί θα τεθεί εκτός λειτουργίας το μηχάνημα που τον κρατά στη ζωή και αναπόφευκτα ο Τσάρλι θα ξεψυχήσει.  Οι γονείς Κόνι Γέιτς και Κρις Γκαρντ είχαν μια τελευταία επιθυμία: να επιστέψουν σπίτι με το παιδί τους. Τελικά αποδέχθηκαν τη δικαστική απόφαση και το παιδί τους θα μεταφερθεί σε ίδρυμα υπό την παρακολούθηση ιδιωτικής ομάδας ιατρών.

 «Συγγνώμη που δεν σε σώσαμε»

Το Νοσοκομείο Γκρέιτ Όρμοντ Στριτ ανέφερε στο δικαστήριο ότι το γεγονός πως ο Τσάρλι χρειάζεται επεμβατικό μηχανικό αερισμό σημαίνει πως δεν είναι δυνατόν να του παρασχεθεί η κατάλληλη προθανάτια φροντίδα στο σπίτι των γονιών του.

Carl Court/Getty-Ideal Images

Ο Τσάρλι σε μία εβδομάδα θα γινόταν ενός έτους.

Η υπόθεση του Τσάρλι Γκαρντ έλαβε τεράστια δημοσιότητα. Οι γονείς του επιδίωκαν να τον στείλουν στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε πειραματική θεραπεία. Βρετανικά δικαστήρια, με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεν το επέτρεψαν με το σκεπτικό ότι θα παρέτεινε την ταλαιπωρία του χωρίς να υπάρχει πραγματική προοπτική να βοηθηθεί το παιδί. Το μέρος των γονιών πήραν πολλές προσωπικότητες από τον πάπα Φραγκίσκο Α΄ μέχρι τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο μικρός Τσάρλι πάσχει από σπάνια γενετική διαταραχή που προκαλεί σταδιακά μυϊκή αδυναμία και εγκεφαλική βλάβη. Οι Βρετανοί γιατροί εκτιμούν και εμμένουν ότι δεν υπάρχει καμία πειραματική θεραπεία που θα έδινε μια ελπίδα ζωής στον Τσάρλι.   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ