- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στην απομόνωση ο Τραμπ
«Θα παίζει μόνος του, αφού δεν συμφωνεί με το ελεύθερο εμπόριο μεταξύ των χωρών», το μήνυμα των υπόλοιπων ηγετών της G20
«Τα κουβαδάκια σου και σ' άλλη παραλία» λένε σχεδόν όλοι οι ηγέτες της G20 στον Ντόναλντ Τραμπ, έχοντας συμφωνήσει ότι το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας.
Ωστόσο, ορισμένες διαφορετικές απόψεις που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών δείχνουν ότι ο δρόμος μέχρι τη συμπλήρωση του τελικού κειμένου της συνόδου θα είναι μακρύς. Αυτό δήλωσε μετά το τέλος των εργασιών της πρώτης ημέρας της συνόδου στο Αμβούργο η Άνγκελα Μέρκελ. Διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν ότι τα προστατευτικά ένστικτα του προέδρου των ΗΠΑ και η εναντίωσή του στη συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής εγείρουν τον κίνδυνο να απομονωθεί, σ' ένα διεθνές φόρουμ το οποίο συστήθηκε για να βελτιωθεί ο παγκόσμιος συντονισμός των οικονομικών πολιτικών μετά τη διεθνή οικονομική κρίση του 2007.
«Στο ζήτημα του εμπορίου, σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι χρειαζόμαστε ελεύθερο αλλά, επίσης, και δίκαιο εμπόριο» ανέφερε η καγκελάριος. «Όμως, μπορώ να προβλέψω ότι σε ό,τι αφορά το εμπόριο στην ανακοίνωση, οι σέρπα (σ.σ.: οδηγοί στα Ιμαλάια που ανήκουν στην ομώνυμη φυλή· ο όρος χρησιμοποιείται μεταφορικά στην Ευρώπη για τους εκπρόσωπους των κρατών-μελών που προετοιμάζουν τις εργασίες και τις ανακοινώσεις στις συνόδους κορυφής) έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους απόψε».
«Οι συνομιλίες παραμένουν τεταμένες όσον αφορά το εμπόριο. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα απόψε. Αλλά οι συνομιλίες εδώ είναι πολύ δύσκολες, δεν θέλω να μιλήσω για αυτό» πρόσθεσε.
Η Γερμανίδα καγκελάριος διευκρίνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ συμμετείχε στο πρώτο μέρος της συζήτησης για την πολιτική σχετικά με το κλίμα, παρά τις διαφορές του με τις άλλες χώρες, ανταλλάσοντας μάλιστα απόψεις με τους άλλους ηγέτες.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.