Κοσμος

Η Βόρεια Κορέα αναμένεται να προχωρήσει σε μία σημαντική ανακοίνωση

Τι μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
362065-749316.jpg
EPA/FRANCK ROBICHON

Η Βόρεια Κορέα γνωστοποίησε ότι θα κάνει σήμερα μία σημαντική ανακοίνωση στις 15:30 (τοπική ώρα) σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap.

Νωρίτερα σήμερα, η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην δοκιμαστική εκτόξευση εντός μεσαίας ακτίνας δράσης βαλλιστικού πυραύλου, με τροχιά προς τα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο μεσαίας ακτίνας δράσης βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε σήμερα η Βόρεια Κορέα, “ξεπέρασε ουσιαστικά” το ύψος των 2.500 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας.

Ο πύραυλος κάλυψε απόσταση πτήσης 930 χιλιομέτρων πριν από την πτώση του στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, αλλά και την ιαπωνική κυβέρνηση.

Η νέα δοκιμαστική εκτόξευση προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία της Ιαπωνίας, ενώ χαρακτηρίστηκε από το Τόκιο, ως μια ξεκάθαρη παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζέι-ιν δήλωσε κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας της Νότιας Κορέας, στο προεδρικό μέγαρο της Σεούλ, ότι είναι βαθύτατα απογοητευμένος για την πραγματοποίηση από την Βόρεια Κορέα της εκτόξευσης αυτής, λίγες μόνο ημέρες μετά το κάλεσμα που απηύθυναν ο ίδιος κι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ προς την Πιονγιάνγκ για αυτοσυγκράτηση.

Ο Νοτιοκορέατης πρόεδρος πρόσθεσε ότι καταδικάζει την πυραυλική εκτόξευση που παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αγνοώντας τις διεθνείς προειδοποιήσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ