Κοσμος

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Όπως τόνισε οι ΗΠΑ θα τερματίσουν τη συνδρομή τους στο Πράσινο Ταμείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357154-740032.jpg

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τηρώντας την προεκλογική δέσμευσή του να προασπίζεται τα συμφέροντα των Αμερικανών εργαζομένων, ανακοίνωσε αργά σήμερα την απόσυρση της χώρας από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Όπως τόνισε οι ΗΠΑ θα τερματίσουν τη συνδρομή τους στο Πράσινο Ταμείο, ενώ  δήλωσε ότι η συμφωνία του Παρισιού φέρνει σε μειονεκτική θέση τις ΗΠΑ προς όφελος άλλων χωρών.

Έκανε λόγο για μία συμφωνία οικονομικά επιζήμια για τις Ηνωμένες Πολιτείες και δήλωσε πως θα επαναδιαπραγματευτεί για μια πιο δίκαιη λύση για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αν τα καταφέρουμε ωραία. Αν δεν τα καταφέρουμε, πάλι ωραία. Η συμμόρφωση με τους όρους της συμφωνίας του Παρισιού θα μπορούσε να κοστίσει στην Αμερική 2,7 εκατομμύρια χαμένες θέσεις εργασίας έως και το 2025. Η συμφωνία δεν εξαλείφει τις θέσεις εργασίας στον τομέα του άνθρακα, μεταφέρει απλώς τις θέσεις αυτές εκτός της Αμερικής».

Επίσης, υποστήριξε ότι με την παρούσα συμφωνία όσοι μολύνουν θα συνεχίσουν να μολύνουν, όπως η Κίνα και η Ινδία.

Επισήμανε ότι θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την επανείσοδο των ΗΠΑ στην συνθήκη ή θα προσπαθήσει για μια νέα συνθήκη με δίκαιους όρους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ