- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βραζιλία: Αιματηρές συγκρούσεις – Ο στρατός στους δρόμους ξύπνησε τις φρικτές μνήμες της δικτατορίας (εικόνες)
Άγριες συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας διέταξε την ανάπτυξη στρατιωτών στην Μπραζίλια, για την προστασία δημόσιων κτιρίων, καθώς συγκρούσεις ξέσπασαν κατά την διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται εναντίον του προέδρου Μισέλ Τέμερ.

«Ομοσπονδιακά στρατεύματα βρίσκονται εδώ, στο παλάτι Ιταμαράτι (όπου βρίσκεται η έδρα του υπουργείου Εξωτερικών) και στρατιώτες καταφθάνουν για να διασφαλίσουν την προστασία κυβερνητικών κτιρίων», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Ραούλ Γιούνγκμαν.

Χιλιάδες Βραζιλιάνοι συγκεντρώθηκαν στην Μπραζίλια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκειμένου να διαδηλώσουν απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Μισέλ Τέμερ, που κατηγορείται πως εμπλέκεται σε σκάνδαλα διαφθοράς.
Ο υπουργός Άμυνας σε τηλεοπτικό του μήνυμα απέδωσε την ανάπτυξη του στρατού απέναντι στους διαδηλωτές, στην προσπάθεια του προέδρου Τέμερ να αποκαταστήσει την τάξη στην πρωτεύουσα της χώρας, καθώς το Υπουργείο Γεωργίας και άλλα κυβερνητικά κτίρια πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Η εμπλοκή, ωστόσο, των ενόπλων δυνάμεων ξύπνησε μνήμες από τη δικτατορία στη χώρα, ενώ ο Jairo Nicolau, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, δήλωσε ότι η κίνηση για να καλέσετε τις ένοπλες δυνάμεις ήταν ένα "λάθος".

"Είναι ένα κακό σημάδι αυτή τη στιγμή. Θα μπορούσε να σημάνει αδυναμία από την κυβέρνηση ", δήλωσε ο κ. Nicolau. «Είμαστε σε μια στιγμή ανασφάλειας και κάθε πράξη αυτού του τύπου δημιουργεί περισσότερη ανασφάλεια. Είχαμε πολύ χειρότερες διαδηλώσεις από αυτό που ελέγχονταν από την αστυνομία. "

Οι αντιδράσεις αυξάνονται στη Βραζιλία λόγω ενός σκανδάλου διαφθοράς στο οποίο μια ηχογραφημένη συζήτηση του προέδρου, αποδεικνύει την εμπλοκή της κυβέρνησής του.
Η αποκάλυψη της προηγούμενης εβδομάδας από την ηχογράφηση προκάλεσε μια βουτιά στις χρηματοπιστωτικές αγορές της Βραζιλίας και ξεσήκωσε τον κόσμο που ζητά την παραίτησή του. Εκτός από τις διαμαρτυρίες στη Μπραζίλια, οι αστυνομικοί στο Ρίο ντε Τζανέιρο δέχτηκαν επίθεση από διαδηλωτές που εξασκούν σφεντόνες στο κέντρο της πόλης, δήλωσαν αξιωματούχο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.