- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μακρόν υπέρ των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων: Κι εγώ έχω βιώσει τον εξευτελισμό (video)
Αναφέρθηκε στην 24ετή διαφορά ηλικίας που τον χωρίζει από την σύζυγό του
Ξεκάθαρος και με πάθος ο Μανουέλ Μακρόν, το αντίπαλον δέος της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν για τον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του φάνηκε υπέρ των γάμων των ομοφυλοφίλων και τόνισε πως και η δική του οικογένεια είναι αντισυμβατική και πως και ο ίδιος έχει ζήσει τον εξευτελισμό για αυτόν.
«Ξέρω ότι υπάρχουν κι άλλες οικογένειες, ξέρω ότι υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα, ξέρω πώς είναι να σε κοιτούν οι άλλοι με μισό μάτι, ξέρω τον εξευτελισμό, ξέρω πώς είναι να κρύβεσαι από τους εχθρούς σου. Τα έχω ζήσει όλα αυτά. Δεν μιλάω σε θεωρητικό επίπεδο. Τα έχω ζήσει!» λέει, μεταξύ άλλων, με εμφατικό τρόπο, αναφερόμενος στην 24χρονη διαφορά ηλικίας που τον χωρίζει απο την 63χρονη σύζυγό του Μπριζίτ.
Ο Μανουέλ Μακρόν ξεκαθάρισε: «Μιλάω για γάμο για όλους». «Ας σταματήσουμε αυτή τη στείρα συζήτηση. Το έχω πει και το έχω ξαναπεί: Υπερασπιζόμουν και υπερασπίζομαι τον γάμο για όλους» επισημαίνει σε άλλο σημείο και προσθέτει ότι η πραγματική πάλη, «ο πραγματικός αγώνας είναι ο αγώνας ενάντια στην καθημερινή ομοφοβία».
Την ίδια ώρα, σε νέα δημοσκόπηση της Opinionway ο 39χρονος Μακρόν φέρεται να προηγείται με 60% στην πρόθεση ψήφου έναντι 40% για την 48χρονη Λεπέν.
Οι δύο αντίπαλοι θα αντιπαρατεθούν σήμερα το βράδυ σε μια κρίσιμη τηλεμαχία τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές.
Με στόχο να πείσουν τους αναποφάσιστους και όσους σκοπεύουν να απόσχουν προκειμένου να κερδίσουν τις εκλογές, οι δύο φιναλίστ δεσμεύονται να δώσουν σκληρή μάχη στις 19:00 (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας) ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών.
Η αποχή, που για πολλούς ενδέχεται να ωφελήσει την άκρα δεξιά, εκτιμάται μεταξύ του 22% και του 28%, ενώ το 18% των ψηφοφόρων που είναι σίγουροι ή σχεδόν σίγουροι ότι θα ψηφίσουν είναι αναποφάσιστοι, σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση του Elabe.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
«Εμείς είμαστε εκείνοι που θα αποφασίσουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος», διεμήνυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κίεβο στέλνει στρατιωτικούς σε Κατάρ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία για αντιμετώπιση ιρανικών drone
Αμερικανική παρέμβαση για να αποφευχθεί κλιμάκωση και πλήγμα στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν
Η ομάδα Homeland Justice ισχυρίζεται ότι απέκτησε emails βουλευτών και προειδοποιεί για αποκαλύψεις
Η φυγή από το ξενοδοχείο με σκάλες κινδύνου και SOS από κινητά - Διχασμένη η ομάδα
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εκτιμά ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα μειώσει τις τιμές βενζίνης
Η Ιταλία απέκτησε σπάνιο πορτρέτο του Καραβάτζο για να αποτρέψει την αγορά του από ιδιώτες συλλέκτες
Απ’ ό,τι φαίνεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πετυχαίνει πάντα τους στόχους του
Ενδείξεις για σχέδιο παρεμπόδισης ναυσιπλοΐας εντοπίζουν οι ΗΠΑ-Μικρά σκάφη μεταφέρουν νάρκες
Στο νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνονται εξαιρέσεις για τις περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας
Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς
Το Ιράν αντιδρά, αλλά δεν είναι τόσο ισχυρό όσο περιμέναμε, είπε ο επικεφαλής του Επιτελείου Στρατού
Πώς οι συμμορίες «χτυπούν» φορτηγά με chips και εξοπλισμό AI
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.