Κοσμος

Οι μουσουλμάνες του Λονδίνου ενώνουν τα χέρια ενάντια στην τρομοκρατία (εικόνες)

Με μαντίλες στο χρώμα της ελπίδας σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα στη γέφυρα Γουέστμινστερ 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
346797-720000.jpg
EPA/HANNAH MCKAY

Η γέφυρα του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο γέμισε… μαντίλες, σε μια ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης της μουσουλμανικής κοινότητας στις οικογένειες των θυμάτων της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης έξω από το Κοινοβούλιο των Κοινοτήτων. 

Women gather on Westminster bridge to condemn 'abhorrent' attack https://t.co/9862kKuBYU pic.twitter.com/TRoeGDWDJs

Μουσουλμάνες με ενωμένα τα χέρια, στάθηκαν για 5 λεπτά σιωπηλές στη γέφυρα όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό, όταν οι δείκτες του Μπιγκ Μπεν έδειξαν 4 το απόγευμα. Οι περισσότερες ήταν ντυμένες με μπλε ρούχα, συμβολίζοντας έτσι την ειρήνη και την ελπίδα. Όπως δήλωσαν αισθάνθηκαν ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα να τις κατακλύζει, καθώς στέκονταν εκεί για να αποδώσουν τιμή στα αδικοχαμένα θύματα και για να καταδικάσουν το απεχθές γεγονός.

Λονδίνο επιθέσεις

Η συγκινητική εκδήλωση διοργανώθηκε από το «Women's March On London» και συμμετείχαν άνθρωποι με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις και καταγωγή, για να τιμήσουν τα θύματα και να δώσουν ένα πραγματικό μήνυμα αλληλεγγύης στον κόσμο. Αφορμή για την διοργάνωση στάθηκε μια φωτογραφία η οποία έγινε viral και στην οποία απεικονίζεται  μια κοπέλα με μαντήλα να προσπερνά τα θύματα της γέφυρας του Γουεστμίνστερ λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση με «αδιάφορο τρόπο», όπως σχολίασαν πολλοί.

Η κοπέλα, η οποία προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, δήλωσε στο Tell MAMA, έναν βρετανικό οργανισμό ο οποίος ασχολείται με τις επιθέσεις εναντίον των μουσουλμάνων: «Όχι μόνο είχα διαλυθεί βλέποντας ότι απέμεινε από την σοκαριστική τρομοκρατική επίθεση, έπρεπε να αντιμετωπίσω και το σοκ ανακαλύπτοντας  ότι η φωτογραφία μου βρίσκεται παντού στα social media από αυτούς που δεν μπορούν να δουν κάτω από την ενδυμασία μου, από αυτούς που βγάζουν συμπεράσματα βασισμένα στο μίσος και την ξενοφοβία». Συμπλήρωσε: «Η εικόνα δεν έδειχνε ότι είχα μιλήσει με άλλους αυτόπτες μάρτυρες προσπαθώντας να καταλάβω τι είχε συμβεί και να δω αν μπορώ να παρέχω κάποια βοήθεια… Σκεφτόμουν τα θύματα και τις οικογένειες τους». Ο φωτογράφος επίσης μίλησε για να υπερασπιστεί την γυναίκα.

Λονδίνο επιθέσεις

Η εκδήλωση αυτή ήρθε ως απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι οι μουσουλμάνοι δεν ενδιαφέρονται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συμβαίνουν στην Ευρώπη και σε όσους θεωρούν ότι δεν τις καταδικάζουν. Συγκινητικές φωτογραφίες από το γεγονός κατέκλεισαν το Twitter, υπενθυμίζοντας ότι πάντα η ελπίδα θα υπερνικά το φόβο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ