- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ρώσοι κατάσκοποι πίσω από το χακάρισμα της Yahoo
Οι αμερικανικές Αρχές άσκησαν δίωξη σε βάρος τεσσάρων συνολικά προσώπων
Για την κυβερνοεπίθεση που αποκαλύφθηκε πέρσι σε βάρος του διαδικτυακού ομίλου Yahoo καθώς και άλλων παρόχων υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι αμερικανικές αρχές άσκησαν την Τετάρτη δίωξη σε βάρος τεσσάρων προσώπων, μεταξύ των οποίων και σε δύο ρώσους πράκτορες της υπηρεσίας πληροφοριών FSB.
Ειδικότερα, οι αμερικανικές Αρχές ανακοίνωσαν πως η δίωξη στρέφεται εναντίον των ρώσων πρακτόρων Ντμίτρι Ντουκουτσάεφ και Ίγκορ Σούσκιν και των χάκερ Αλεξέι Μπέλαν και Καρίμ Μπαράτοφ. Οι τρεις από τους κατηγορούμενους είναι ρώσοι, ενώ ο τέταρτος έχει διπλή υπηκοότητα (Καναδά και Καζακστάν).
Σημειώνεται πως σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, οι ρώσοι κατάσκοποι «προσέλαβαν» τους χάκερ για να επιτεθούν σε διάφορους παρόχους το 2014. Κατάφεραν έτσι να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες εκατομμυρίων χρηστών του Yahoo, της Google και άλλων εταιρειών.
Οι δύο ρώσοι «προστάτευαν, κατεύθυναν, διευκόλυναν και πλήρωναν» τους χάκερ για να εξαπολύουν τις επιθέσεις στους στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες και να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς ρώσων δημοσιογράφων, ρώσων και αμερικανών κυβερνητικών αξιωματούχων αλλά και υπαλλήλων ιδιωτικών εταιρειών διαφόρων χωρών, διευκρινίζει η ανακοίνωση του υπουργείου.
Αξίζει να αναφερθεί πως οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε τουλάχιστον 500 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών σε όλον τον κόσμο.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.