Κοσμος

Σόιμπλε: Για κλάματα η κατάσταση στην Τουρκία

Καμία οικονομική βοήθεια προς την Άγκυρα αν δεν αλλάξει πολιτική

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344780-716441.jpg
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι η Τουρκία οφείλει να διασφαλίσει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις που της δίνουν τη δυνατότητα να συζητήσει για να λάβει οικονομική βοήθεια, αλλά πρόσθεσε ότι η σημερινή κατάσταση είναι αξιοθρήνητη.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η Γερμανία θα επιμείνει στην αρχική της προσφορά να εξετάσει το τουρκικό αίτημα για οικονομική βοήθεια, ο Σόιμπλε απάντησε: «Η απάντηση είναι ναι. Αλλά, φυσικά η Τουρκία πρέπει να διατηρήσει ή να ξαναδημιουργήσει τις (αναγκαίες) προϋποθέσεις, αφού αυτήν την στιγμή η κατάσταση είναι για να κλαίει κανείς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χώρες κομμένες στα δύο
Podcast Χώρες κομμένες στα δύο | Γερμανία: ένα τείχος στη μέση της Ευρώπης

Πόλεμοι, κατοχές, εμφύλιες συγκρούσεις, ξένες παρεμβάσεις, πολιτικές αποφάσεις και ιστορικά ρήγματα που δεν έμειναν μόνο στους χάρτες, αλλά άλλαξαν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY