- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Ο Ομπάμα υποκινεί τις διαδηλώσεις (video)
Βολές Τράμπ στον Ομπάμα για την υποκίνηση διαδηλώσεων κατά της πολιτικής του
Σε συνέντευξη του ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ κατηγόρησε τον προκάτοχο του, Μπάρακ Ομπάμα ότι αυτός και οι «άνθρωποι» του υποκινούν τις διαμαρτυρίες στους δρόμους, τα αεροδρόμια και τα κέντρα της πόλης, κατά της πολιτικής που ακολουθεί.
Ωστόσο, δεν υπάρχουν αποδείξεις στις οποίες να βασίζονται οι κατηγορίες του νέου Προέδρου, παρότι κατέστησε σαφές ότι θεωρεί υπεύθυνο τον πρώην Πρόεδρο και τους συνεργάτες του για τις διαρροές πληροφοριών από τον Λευκό Οίκο στον Τύπο.
Όταν ο Τράμπ ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του δικτύου Fox ανοιχτά, εάν πιστεύει ότι ο Ομπάμα κρύβεται πίσω από τις διαδηλώσεις απάντησε: «Νομίζω ότι είναι αυτός. Επίσης πιστεύω ότι είναι απλά πολιτική. Έτσι απλά είναι ο τρόπος που λειτουργεί (η πολιτική)». Η απάντηση αυτή δόθηκε πριν την καταγεγραμμένη συνέντευξη, ένα μέρος από την οποία δημοσιεύτηκε το βράδυ της Δευτέρας.
President Trump says he believes former President Obama is behind the leaks within his administration https://t.co/LVs1N61s9B pic.twitter.com/5fhYgrkeRH
— CNN (@CNN) 28 Φεβρουαρίου 2017
Οι ρεπουμπλικάνοι και τα δεξιάς ιδεολογίας μέσα ενημέρωσης έχουν κατηγορήσει ξανά τον Ομπάμα για την υποκίνηση διαδηλώσεων μέσω μίας ομάδας που ονομάζεται Organizing for Action, ένα προοδευτικό γκρούπ που γεννήθηκε μέσα από τις καμπάνιες για την προεδρία του Ομπάμα. Όμως και πάλι δεν υπάρχουν αποδείξεις ούτε ότι ο πρώην Πρόεδρος έχει αναμειχθεί προσωπικά με αυτή την ομάδα, ούτε για καμία από τις ενέργειες που τον κατηγόρησε ο Ντόναλντ Τράμπ.
Ακόμη, συνεχίζοντας την συνέντευξη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε: «Κάποιες από τις διαρροές σχετίζονται με αυτή την ομάδα. Ξέρετε, κάποιες από τις διαρροές είναι πάρα πολύ σοβαρές, επειδή είναι πολύ κακές από την άποψη της εθνικής ασφάλειας, όμως κατανοώ ότι έτσι είναι η πολιτική και αυτό πιθανότατα θα συνεχιστεί».
Τον περασμένο μήνα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα μίλησε κατά του περιορισμού στο μεταναστευτικό που έθεσε σε εφαρμογή ο Τράμπ. Ένας εκπρόσωπος του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «(ο Ομπάμα) διαφωνεί κάθετα με την έννοια της διάκρισης κατά συγκεκριμένων ατόμων, λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περίπου έχουν ήδη επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους
18χρονη οικιακή βοηθός καταλήγει νεκρή από επιπλοκές σε ιδιωτική κλινική κατά τη διάρκεια άμβλωσης – Την είχαν βιάσει ομαδικά ο γιος του ζάμπλουτου εργοδότη της και ο φίλος του
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές
Η 21χρονη κατέληξε έπειτα από πτώση περίπου 130 ποδιών
Το θέμα έχει πάρει και έμφυλη διάσταση
Μια από τις πιο παράξενες και συναρπαστικές ιστορίες αφοσίωσης στη λογοτεχνία
Οι ηγέτες των ισχυρών κρατών ζητούν από τις ΗΠΑ να αναλάβουν ρόλο μεσολαβητή
Eκτελέστηκε με πέντε σφαίρες σε πάρκινγκ
Το πλήθος θα κινούνταν προς συγκεκριμένη τοποθεσία, εκεί που θα υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές
Kρίθηκε ένοχος για «διακεκριμένη μαστροπεία», για απόπειρα βιασμού, επίθεση και απειλές
Για «δίκαιη απάντηση» κάνει λόγο ο Ζελένσκι
Ουκρανία και Ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν κοινό έδαφος με τον Αμερικανό πρόεδρο
Το στιγμιότυπο που έγινε viral στα social media
Τι δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις για τον θάνατό της
Ο Γιούρκο έχασε τα πόδια του στο Ντονμπάς και ξαναστάθηκε όρθιος στην Αθήνα
Τι αναφέρει η Wall Street Journal
Σε 1,5 σελίδα η προκαταρκτική συμφωνία - Τι είπε ο Τζέι ντι Βανς
Δεν υπάρχουν επιζώντες
Οι διαβεβαιώσεις Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ και οι αντιρρήσεις της Τεχεράνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.