Κοσμος

Σικάγο: 6 άνθρωποι πυροβολήθηκαν σε αγρυπνία - Ανάμεσά τους και 12χρονο

Το περιστατικό συνέβη μία ημέρα αφότου ο Τραμπ απείλησε με επέμβαση στην πόλη, αν οι αρχές δεν καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τη βία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338267-703598.jpg
Chicago Tribune

Όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε αγρυπνία χθες το βράδυ στο Σικάγο προς τιμή ενός θύματος από περιστατικό με πυροβολισμούς, έξι άνθρωποι δέχθηκαν πυροβολισμούς.

Το περιστατικό συνέβη μία ημέρα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι θα επέμβει στην πόλη, αν οι αρχές της δεν καταφέρουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της βίας.

Ειδικότερα, όπως έγραψε η εφημερίδα Chicago Tribune, το συμβάν έλαβε χώρα σε ένα εστιατόριο του Σικάγο, όπου είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και οι φίλοι του 20χρονου Τζαμάια Φιλντς, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε τη Δευτέρα.

Όπως δήλωσε ο ακτιβιστής Τζεντιντάια Μπράουν στην εφημερίδα, μια συμμορία ενημερώθηκε για την αγρυπνία μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και θέλησε να επιτεθεί σε έναν από τους παρευρισκόμενους,

Ανάμεσα στα θύματα ήταν μάλιστα και ένα 12χρονο κορίτσι. Τα έξι θύματα διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης.

Ένα 16χρονο αγόρι που έχει δεχθεί μια σφαίρα στον λαιμό είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ τα υπόλοιπα θύματα είναι σε σταθερή κατάσταση, περιλαμβανομένου του 12χρονου κοριτσιού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ