Κοσμος

Θαύμα στην Ιταλία! Βρέθηκαν ζωντανοί οκτώ άνθρωποι (video, εικόνες)

Δύο ημέρες μετά τη χιονοστιβάδα που μετέτρεψε το ξενοδοχείο Rigopiano σε λευκό τάφο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337671-702295.jpg
EPA/ITALIAN FIRE DEPARTMENT

Οκτώ άνθρωποι βρέθηκαν ζωντανοί στο εσωτερικό του ξενοδοχείου Rigopiano, το οποίο καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στην περιφέρεια Αμπρούτσο της κεντρικής Ιταλίας, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Το BBC επικαλούμενο Ιταλούς διασώστες μεταδίδει ότι οι έξι επιζώντες ανακαλύφθηκαν θαμμένοι κάτω από το χιόνι και δεν έχουν ακόμη απεγκλωβιστεί.

Οι διασωθέντες είναι τρεις άντρες, δύο γυναίκες και ένα κοριτσάκι. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρασαν τουλάχιστον 40 ώρες θαμμένοι στο χιόνι και κάτω από τα συντρίμμια.

Θαύμα στην Ιταλία! Βρέθηκαν ζωντανοί έξι άνθρωποι

Ελικόπτερα μεταφέρουν ειδικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση περιστατικών υποθερμίας. Οι ομάδες των διασωστών συνεχίζουν για περισσότερες από 24 ώρες να δίνουν μάχη με τους παγωμένους όγκους χιονιού για να προσεγγίσουν το θαμμένο από το χιόνι ξενοδοχείο. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τεσσάρων ανθρώπων μέσα στο ξενοδοχείο, ενώ τουλάχιστον 20 αγνοούνται, ανάμεσά στους και μικρά παιδιά.

Οι επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης εκτιμούν ότι ένας άνθρωπος θα μπορούσε να επιζήσει μέχρι και τρεις ημέρες αν βρίσκεται σε σημείο στο οποίο υπάρχει αρκετό οξυγόνο.

Θαύμα στην Ιταλία! Βρέθηκαν ζωντανοί έξι άνθρωποι

Θαύμα στην Ιταλία! Βρέθηκαν ζωντανοί έξι άνθρωποι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ