- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ομόφωνα νομιμοποίησε τη χρήση της κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς η Μπούντεσταγκ.
Ειδικότερα, η απόφαση αφορά ασθενείς προσβεβλημένους από «βαριές» ασθένειες, όπως είναι ορισμένοι καρκίνοι και με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει αποτελεσματική εναλλακτική θεραπεία.
Σύμφωνα με το νόμο που ψηφίσθηκε από τους Γερμανούς βουλευτές, οι γιατροί θα μπορούν να συνταγογραφούν στο εξής κάνναβη στους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνους, επιληψία, σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες τέτοιες σοβαρές ασθένειες.
Οι Γερμανοί ασθενείς θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία εκχύλισμα κάνναβης ή αποξηραμένα άνθη του φυτού. Ορισμένοι θα μπορούν επίσης να παραγγέλνουν στο εξωτερικό συνθετικά παράγωγα της κάνναβης, όπως το dronabinol.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο νόμος, ο οποίος προβλέπει την κάλυψη της δαπάνης από τα ασφαλιστικά ταμεία, θα τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο. Πάντως, επισημαίνεται πως ο παρών νόμος δεν επιτρέπει στους ασθενείς να καλλιεργούν τη δική τους κάνναβη, καθώς μια τέτοια πρακτική αντιβαίνει στον νόμο περί ναρκωτικών που ισχύει στη Γερμανία, όπου απαγορεύεται η κατοχή κάνναβης. Στην πράξη γίνεται ανεκτή η κατοχή μικρών δόσεων, με τις ανεκτές ποσότητες να ποικίλουν ανάλογα με το περιφερειακό κρατίδιο.
Τέλος, υπενθυμίζεται πως με την παρούσα απόφαση, η Γερμανία εντάσσεται έτσι στη χορεία των χωρών της Ε.Ε. που έχουν νομιμοποιήσει προϊόντα με βάση την κάνναβη. Έχουν προηγηθεί η Αυστρία, η Μ. Βρετανία, η Τσεχία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σλοβενία, η Ισπανία, η Κροατία και η ΠΓΔΜ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H γιορτή συνδέεται παραδοσιακά με τη θυσία προβάτων
H Κιμ Γιο Γιονγκ χαρακτήρισε τις δηλώσεις «εντελώς ξεπερασμένες»
Διεκόπη η σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης
Έγγραφο τριών σελίδων και 14 παραγράφων
Ιδιαίτερη αδυναμία φαίνεται να έχουν στις τηγανητές πατάτες
O εφοδιασμός με καύσιμα «συνεχίζονται κανονικά», απαντάει η Μόσχα
«Το επιχειρηματικό μας μοντέλο δεν λειτουργεί πλέον σήμερα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας
Έρχεται ανακατανομή στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις
Στον απόηχο της μεγαλύτερης ουκρανικής επίθεσης με drones στη Μόσχα την τελευταία διετία
Για πρώτη φορά, δεν έβγαλε ούτε ένα πράσινο φύλλο - Πως χτίστηκε ο μύθος
Τα οφέλη, οι κίνδυνοι, τα ανοιχτά μέτωπα και το μεγάλο στοίχημα των επόμενων 60 ημερών
Από τα χρυσά διαβατήρια μέχρι το «Κράτος Μαφία», οι κρίσεις αλλάζουν πρωταγωνιστές αλλά επαναφέρουν το ίδιο ερώτημα: πόσο ανθεκτικοί είναι οι θεσμοί;
Ξέσπασε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Τραμπ καλεί τη Ρωσία να προχωρήσει σε ειρηνευτική συμφωνία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τέλος ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, ανοίγουν άμεσα τα Στενά του Ορμούζ
Xρειάστηκε να ζητήσουν έκτακτες προμήθειες
Απροσδόκητη στροφή υπέρ της Ουκρανίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στη Σύνοδο των G7
Στα 7 εκατομμύρια ευρώ η ζημία - 95 συλλήψεις σε 15 τοποθεσίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.