Κοσμος

Ιταλία: «Βοήθεια, πεθαίνουμε από το κρύο» (εικόνες, video)

Κραυγές αγωνίες από τους παγιδευμένους μέσα στο Hotel Rigopiano που θάφτηκε από τη φονική χιονοστιβάδα   

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337538-702089.jpg

Απελπισμένοι και παγιδευμένοι μέσα στο κρύο δεκάδες επισκέπτες μαζί με παιδιά στέλνουν μηνύματα σε αγαπημένους συγγενείς και φίλους μετά τη φονική χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε το τριώροφο κτίριο ξενοδοχείο Rigopiano, στους πρόποδες του βουνού Γκράν Σάσσο, έξω από την Πεσκάρα. Ένα πανέμορφο θέρετρο χειμερινών διακοπών που μετατράπηκε σε κόλαση και στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 30 ανθρώπων.

Μεγάλο μέρος των σωστικών συνεργείων δεν έχει καταφέρει ακόμη να προσεγγίσει το σημείο στο οποίο βρίσκεται το ξενοδοχείο λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης. Μέχρι αυτήν τη στιγμή δύο άνθρωποι έχουν διασωθεί και ένας έχει ανασυρθεί νεκρός από το ξενοδοχειακό συγκρότημα το οποίο έχει καλυφθεί από το χιόνι.

«Βοήθεια, βοήθεια! Πεθαίνουμε από το κρύο», λέει ένα μήνυμα το οποίο εκτιμάται ότι εστάλη μέσα από το θαμμένο στο χιόνι ξενοδοχείο. «Οι άνδρες και οι γυναίκες μας εργάζονται με ηρωικό τρόπο», δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσιο. Οι παγιδευμένοι στέλνουν επίσης μηνύματα στα σωστικά συνεργεία. «Διατηρήστε την ηρεμία σας», απαντούν οι διασώστες. Οι τηλεφωνικές γραμμές στα δωμάτια του ξενοδοχείου δεν λειτουργούν.

Ιταλία χιονοστιβάδα

Ιταλία χιονοστιβάδα

Το ιταλικό πρακτορείο Ansa μεταδίδει ότι «υπάρχουν πολλοί νεκροί». Η χιονοστιβάδα προκλήθηκε μετά τις σεισμικές δονήσεις που έπληξαν την Τετάρτη τη χώρα.

Ιταλία χιονοστιβάδα

«Η χιονοστιβάδα ήταν τεράστια», δηλώνει διασώστης στο πρακτορείο ANSA. Τα σωστικά συνεργεία διέσχισαν με σκι μια απόσταση δέκα χιλιομέτρων για να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο. Ένας παγωμένος τοίχος χιονιού καταπλάκωσε το μικρό ξενοδοχείο και το έθαψε κάτω από τουλάχιστον τρία μέτρα χιόνι. «Η κατάσταση εντός του ξενοδοχείου είναι τραγική. Το ξενοδοχείο έχει κυριολεκτικά θαφτεί κάτω από τόνους χιονιού. Η χιονοστιβάδα σάρωσε δέντρα, συντρίμμια, τα πάντα στο πέρασμά της», λέει Ιταλός διασώστης. 

Ιταλία χιονοστιβάδα

Ιταλία χιονοστιβάδα

Ιταλία χιονοστιβάδα  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ