Κοσμος

4.200 τσιγάρα μαριχουάνας θα μοιραστούν στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ

Κάλεσμα μάχης από υποστηρικτές της ινδικής κάνναβης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
336311-698573.jpg

Μια άλλη πτυχή στην ορκωμοσία του επόμενου πρόεδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα δώσουν υποστηρικτές της νομιμοποίησης χρήσης της κάνναβης, διανέμοντας 4.200 τσιγάρα μαριχουάνας.

«Διανέμοντας μαριχουάνα στη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας ξεκινάμε μια μάχη», δήλωσε ο Άνταμ Έιντινγκερ, 44 ετών, που είχε την πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα του 2014 και είναι ιδρυτής του DC Marijuana Coalition. «Κινδυνεύουμε να χάσουμε τα δικαιώματά μας», σημειώνει.

Σκοπός είναι όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία να ανάψουν το τσιγάρο τους στο πάρκο National Mall 4 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο πλήθος από το Καπιτώλιο. Το 4.20 είναι ο διεθνής κώδικας των υποστηρικτών της κάνναβης.

4.200 τσιγάρα μαριχουάνας θα μοιραστούν στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ

«Οι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους για να καπνίσουν», εξηγεί ο Έιντινγκερ, «ή να επιλέξουν να προβούν σε μια πράξη πολιτικής ανυπακοής για να διαμαρτυρηθούν. Τους δίνουμε τη δυνατότητα να επιλέξουν». Ο ίδιος θα επιλέξει να καπνίσει δημοσίως, παρά το γεγονός πως κάτι τέτοιο εξακολουθεί να είναι παράνομο.

Τα 4.200 τσιγάρα που πρόκειται να διανεμηθούν, σύμφωνα με τον ίδιο, περιέχουν περίπου δύο κιλά μαριχουάνα, αξίας περίπου 20.000 δολαρίων. Προκειμένου να μην παραβιαστεί ο νόμος περί κατοχής, τα τσιγάρα θα διανεμηθούν από 50 ανθρώπους.

Η καλλιέργεια έως και έξι φυτών κάνναβης, η κατοχή έως και 56 γραμμάρια, με την προϋπόθεση ότι είναι τουλάχιστον 21 ετών, αλλά και το να προσφέρει κανείς τσιγάρα μαριχουάνας είναι νόμιμα στην Ουάσιγκτον από το Φεβρουάριο του 2015

Απαγορεύεται όμως το κάπνισμα μαριχουάνας σε δημόσιους χώρους, η πώληση ή η αγορά της, καθώς το Κογκρέσο δεν επιτρέπει στις αρχές της πόλης να ρυθμίζουν την εμπορεία της.

Το καθεστώς της κάνναβης στην Ουάσινγκτον παραμένει σύνθετο και η χρήση της ίσως γίνει πάλι παράνομη, σε περίπτωση που το Κογκρέσο ακυρώσει την υπάρχουσα νομοθεσία, όπως αυτή προέκυψε από το δημοψήφισμα.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ