Κοσμος

Ομπάμα σε Τραμπ: O Πούτιν δεν είναι με την ομάδα μας

Η αντίδραση για την έκθεση των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών και η συμβουλή στον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ (video)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
336289-698549.jpg
EPA/KEVIN DIETSCH / POOL

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC και την εκπομπή This Week, που θα μεταδοθεί την Κυριακή, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παίρνει θέση για τη δημοσίευση της αποχαρακτηρισμένης έκθεσης των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών για τις ρωσικές επεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, στέλνοντας μήνυμα στο διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ.

«Πιστεύω ότι είναι αλήθεια πως οι Ρώσοι είχαν σκοπό να επέμβουν και επενέβησαν» τονίζει.

«Θα είμαι ειλικρινής, ένα από τα πράγματα για τα οποία ανησυχώ είναι ο βαθμός στον οποία είδα πολλά σχόλια τώρα τελευταία από Ρεπουμπλικάνους, ειδικούς ή πολιτικούς σχολιαστές που φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον (Ρώσο πρόεδρο) Βλαντίμιρ Πούτιν από τους συμπολίτες τους, διότι αυτοί οι συμπολίτες είναι Δημοκρατικοί. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται», τόνισε.

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε στην ίδια ομάδα. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν είναι με την ομάδα μας» είναι το μήνυμα που στέλνει στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ενημέρωση που είχε από τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών (DNI, FBI, CIA και NSA) δήλωσε ότι καμία κυβερνοεπίθεση δεν επηρέασε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ σχολίασε την υπερβολική προσοχή που έχει δοθεί στις ΗΠΑ για τις κυβερνοεπιθέσεις που αποδίδονται στη Ρωσία κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αφήνοντας υπονοούμενα πως στόχος είναι η πολιτική αποδυνάμωσή του.

«Η Κίνα, πολύ πρόσφατα, υπέκλεψε 20 εκατομμύρια ονόματα της κυβέρνησης» δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα New York Times.

«Γιατί κανείς δεν μιλάει για αυτό;» διερωτήθηκε.

«Υπέστησαν μια σκληρή ήττα στις εκλογές. Κέρδισα περισσότερες κομητείες κι από τον Ρόναλντ Ρήγκαν» τόνισε.

«Νιώθουν ντροπή. Με κάποιον τρόπο, πρόκειται για ένα κυνήγι μαγισσών» υποστήριξε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ