- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τεράστια επιτυχία σημειώνει ο «Αγών μου» του Χίτλερ στη Γερμανία
Το έργο εκδόθηκε το 2016 στη χώρα, για πρώτη φορά μετά το 1945
Τεράστια επιτυχία σημειώνει στη Γερμανία η σχολιασμένη έκδοση του Mein Kampf («Ο αγών μου») του Αδόλφου Χίτλερ, έργο που εκδόθηκε στη χώρα για πρώτη φορά - μετά το 1945 - μόλις το 2016. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκδότης του έργου, έως τώρα έχουν ήδη πουληθεί 85.000 αντίτυπα.
Αξίζει να σημειωθεί πως το αρχικό κείμενο του Χίτλερ, στην εν λόγω έκδοση, συνδυάζεται με 3.500 επεξηγηματικές ιστορικές σημειώσεις ώστε να αποφευχθεί η χρήση του για λόγους ναζιστικής προπαγάνδας. Εντούτοις, επικριτές έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την κυκλοφορία αυτού του βιβλίου σε δύο τόμους, που φθάνουν συνολικά τις περίπου 2.000 σελίδες.
Πάντως, σύμφωνα με το διευθυντή του Ινστιτούτου IfZ, Αντρέας Βίρσινγκ, «αποδεικνύεται πως ο φόβος ότι η έκδοση αυτή θα επέτρεπε την προώθηση της ιδεολογίας του Χίτλερ ήταν αβάσιμος»∙ σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Ινστιτούτο, οι αγοραστές της επανέκδοσης αυτής είναι κυρίως «καταναλωτές που ενδιαφέρονται για την ιστορία και την πολιτική καθώς και επαγγελματίες της εκπαίδευσης».
Υπενθυμίζεται πως στη Γερμανία, εξαιτίας της συρροής περισσοτέρων από ένα εκατομμύριο μεταναστών από το 2015 και των ισλαμιστικών επιθέσεων, αυξάνεται για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η δύναμη ενός δεξιού λαϊκιστικού κόμματος, του AFD.
Τέλος, επισημαίνεται πως τα δικαιώματα του μοναδικού βιβλίου που συνέγραψε ο ναζί δικτάτορας, περιήλθαν την 1η Ιανουαρίου 2016 στον δημόσιο τομέα, αφού από το 1945 τα κατείχε το περιφερειακό κρατίδιο της Βαυαρίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Η πορεία «Unite the Kingdom» έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Λονδίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.