Κοσμος

Ιταλία: Απέλαση Τυνησίου που σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις

Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335535-697064.jpg
EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Στην απέλαση ενός Τυνησίου που σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στην επικράτειά της, προχώρησε σήμερα η Ιταλία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τον Τυνήσιο: «Στα μέσα Νοεμβρίου είχε λάβει οδηγίες για να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ιταλία, παρόμοιες με εκείνες που έλαβαν χώρα στην Γαλλία και στο Βέλγιο, σε αντίποινα για τις ιταλικές επιχειρήσεις στην Λιβύη».

Πάντως, προς το παρόν δεν αποδεικνύεται πως ο απελαθείς είχε επαφές με τον Ανις Άμρι, τον τρομοκράτη δηλαδή που πραγματοποίησε την επίθεση στο Βερολίνο και φονεύθηκε από δυο ιταλούς αστυνομικούς κοντά στο Μιλάνο στις 23 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιταλική αστυνομία έχει προχωρήσει και στην κατάσχεση κινητών τηλεφώνων, στην πόλη Απρίλια, η οποία απέχει περίπου πενήντα χιλιόμετρα από την ιταλική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τον Τύπο, φέρονται να ανήκουν σε άτομα που άμεσα και έμμεσα ήταν σε επαφή με τον Άμρι.

«Δεν μπορώ να αναφερθώ σε αναλυτικές πληροφορίες, για προφανείς λόγους. Αλλά είμαι σε θέση να σας πω ότι οι έρευνες σχετικά με τον 'Αμρι μπορούν σίγουρα να χαρακτηρισθούν σημαντικές», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Μάρκο Μινίτι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ