- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Πακιστάν: 34 νεκροί από κατανάλωση αλκοόλ που ήταν φτιαγμένο από άφτερ σέιβ
Όλοι ήταν μέλη χριστιανικής κοινότητας
Τους 34 έφτασαν οι νεκροί από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ στο Πακιστάν και η αστυνομία έχει εντοπίσει τέσσερα άτομα τα οποία φέρονται ότι παρασκεύασαν το τοξικό ποτό, χρησιμοποιώντας άφτερ-σέιβ ως πρώτη ύλη.
Η τραγωδία εκτυλίχθηκε το Σάββατο, παραμονή των Χριστουγέννων, στη χριστιανική κοινότητα Τόμπα Τεκ Σινγκ, η οποία απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ. Δεκάδες άνθρωποι κατανάλωσαν το ποτό που είχε παρασκευαστεί στην περιοχή.
«Ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στους 34, αφού άλλοι 10 πέθαναν κατά τη διάρκεια της νύχτας», δήλωσε ο γιατρός Άσιφ Μεχμούντ Σαλίμι, διοικητής του τοπικού νοσοκομείου.
Μέχρι στιγμής 105 άνθρωποι έχουν καταλήξει στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης και ορισμένοι έχουν σταλεί σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι χριστιανοί.
Οι τέσσερις ύποπτοι οι οποίοι παρασκεύασαν το ποτό, το κατανάλωσαν και οι ίδιοι. «Ο ένας πέθανε, οι άλλοι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και ο τέταρτος συνελήφθη», διευκρίνισε επιθεωρητής της αστυνομίας. Ο συλληφθείς εξήγησε στους αστυνομικούς ότι παρασκεύασε το τοξικό αλκοόλ χρησιμοποιώντας 20 λίτρα λοσιόν για μετά το ξύρισμα και άλλες χημικές ουσίες.
Η πώληση αλκοόλ απαγορεύεται στους μουσουλμάνους στο Πακιστάν, όμως οι χριστιανοί και οι αλλοδαποί μπορούν να αγοράζουν αλκοολούχα ποτά, αλλά σε υψηλές τιμές. Πολλοί φτιάχνουν μόνοι τους στο σπίτι τους αλκοόλ, με αποτέλεσμα τις συχνές δηλητηριάσεις από τοξικές ουσίες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
«Δεν ζητάμε δωρεάν βοήθεια, η Ευρώπη πληρώνει τις ΗΠΑ για τους πυραύλους»
Η απάντηση του Σουντάρ Πιτσάι στο αίτημα του πρόεδρου των ΗΠΑ
Ποιον όρο θέτει για να επιτρέπονται οι κινητοποιήσεις στους δρόμους
Η πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα εξήρε τον ρόλο του ΔΠΔ για τη διεθνή δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου
Ο βραβευμένος συγγραφέας Γιώργος Γιώτσας, πατέρας ενός μη λεκτικού αυτιστικού παιδιού, γράφει στην Athens Voice με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Γουίλιαμ Τσάπμαν.
Μιλήσαμε με τον δημοσιογράφο Βίκτορα Ελιέζερ για να καταλάβουμε τι ακριβώς διακυβεύεται
Δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό, λένε οι υγειονομικές αρχές
Το νέο «ευχαριστώ» του Αμερικανού προέδρου στη Ρωσία
Τα νεότερα για την υγεία της
«Αν του είχα ρίξει καμιά γροθιά...»
Επεισοδιακή προεκλογική συγκέντρωση στη Νότια Καρολίνα
Η κατάστασή της την έχει οδηγήσει σε αμήχανες στιγμές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.