Κοσμος

Forbes: Πιο ισχυρός άνθρωπος του πλανήτη ο Πούτιν - περισσότερο και από τον Τραμπ

Στην 3η θέση η Μέρκελ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
333865-692492.jpg
Sean Gallup Getty/ Ideal Images

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin παραμένει ο ισχυρότερος άνδρας του πλανήτη, μπροστά από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump και την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel, σύμφωνα με τον σχετικό κατάλογο για το 2016 του περιοδικού Forbes που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Σε ηλικία 64 ετών, ο πρόεδρος της Ρωσίας κατακτά την κορυφή στην κατάταξη των ισχυρότερων προσωπικοτήτων παγκοσμίως για τέταρτη συνεχόμενη φορά.

«Από την πατρίδα του έως την Συρία και τις αμερικανικές εκλογές, ο Ρώσος ηγέτης συνεχίζει να πετυχαίνει τους στόχους του» υπογραμμίζει το Forbes.

Σε ό,τι αφορά τον Donald Trump, που θα διαδεχθεί στα τέλη Ιανουαρίου τον Barack Obama στον Λευκό Οίκο, «μοιάζει να παραμένει αλώβητος από τα σκάνδαλα, έχει την εύνοια των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου και μια προσωπική περιουσία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων» επισημαίνεται στο περιοδικό.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 11 χρόνια και είναι υποψήφια για μια νέα θητεία το φθινόπωρο του 2017, χάνει μια θέση σε σύγκριση με το 2015 και κατατάσσεται τρίτη.

Είναι η πρώτη γυναίκα στον κατάλογο που καταρτίζει το Forbes, στον οποίο βρίσκονται συνολικά τρεις γυναίκες στις 20 πρώτες θέσεις: η Janet Yellen, η επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας είναι στην 6η θέση και η Theresa May, η πρωθυπουργός της Βρετανίας στην 13η.

Πίσω από τον Putin, τον Trump και την Merkel ακολουθεί ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping στην 4η θέση και ο πάπας Φραγκίσκος στην 5η θέση.

Οι επικεφαλής των ιδιωτικού τομέα που καταλαμβάνουν θέσεις ψηλά στον κατάλογο των 74 ισχυρότερων προσωπικοτήτων είναι όλοι τους Αμερικανοί:

Ο Bill Gates, ο συνιδρυτής της Microsoft με τη μεγαλύτερη περιουσία παγκοσμίως, είναι 7ος στην κατάταξη.

Τον ακολουθεί ο Larry Page της Alphabet (Google) στην 8η θέση, ο Mark Zuckerberg του Facebook, στην 10η θέση, ο Jeff Bezos της Amazon (14ος) και ο Warren Buffett (15ος).

Στους ισχυρότερους του πλανήτη και ο πρόεδρος του πετρελαϊκού ομίλου ExxonMobil Rex Tillerson, τον οποίο ο Donald Trump πρότεινε για την θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Tillerson βρίσκεται στην 24η θέση, πίσω ακριβώς από τον πρόεδρο της Γαλλίας Francois Hollande.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ