- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνομιλία Τραμπ με τον Στόλενμπεργκ του ΝΑΤΟ - συμφώνησαν για αύξηση αμυντικών δαπανών
Η πρώτη επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ είχε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Good talk with US President-elect @realDonaldTrump. We both underlined the enduring importance of #NATO and increased defence spending.
— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) November 18, 2016
Όπως ανέφερε ο γγ. του ΝΑΤΟ είχε «μια καλή συζήτηση» στο τηλέφωνο με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ σχετικά με το μέλλον του ΝΑΤΟ και τη σημασία «της αύξησης των αμυντικών δαπανών» από τις χώρες μέλη του.
Πρόκειται για την πρώτη επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών μετά τη νίκη του μεγιστάνα στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα έθετε όρους για την συνέχιση της αμερικανικής δέσμευσης στο ΝΑΤΟ.
O Γενς Στόλτενμπεργκ τον «συνεχάρη για τη νίκη του και επισήμανε ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με εκείνον και την ομάδα του που θα αναλάβει καθήκοντα στον τομέα της εθνικής ασφάλειας» σημειώνει το ΝΑΤΟ σε δελτίο Τύπου.
Οι δύο άνδρες «υπογράμμισαν εξίσου πόσο σημαντικό είναι το ΝΑΤΟ να συνεχίσει να έχει διάρκεια» και συζήτησαν την πολιτική του Βορειοατλαντικού Συμφώνου σε αυτό το «νέο περιβάλλον ασφάλειας» που έχει διαμορφωθεί και σηματοδοτείται από την τρομοκρατική απειλή, τονίζεται στο δελτίο Τύπου.
Στo μεταξύ, στην ανάγκη διατήρησης, και ενίσχυσης της στενής συνεργασίας Ευρώπης - ΗΠΑ «βάσει των κοινών αξιών» των δύο πλευρών συμφώνησαν ο Μπαράκ Ομπάμα και ηγέτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χωρών κατά τη μίνι Σύνοδο στο Βερολίνο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.