Κοσμος

Νέες προκλήσεις Ερντογάν για τα σύνορα

Αλλά… με βαριά καρδιά 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328380-678720.jpg

Θέμα συνόρων από τη Βοσνία μέχρι το Ιράκ, με ενδιάμεσο τη Θεσσαλονίκη, έβαλε και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά με αφορμή την άρνηση του Ιράκ να δεχτεί την πρόταση της Άγκυρας για τη συνδρομή τουρκικών δυνάμεων στη μάχη για την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από τη Μοσούλη. 

Ο Τούρκος πρόεδρος, θεωρώντας ότι η Μοσούλη βρίσκεται εντός της σφαίρας επιρροής της Άγκυρας, είπε: «Κάποιοι αδαείς λένε, τι σχέση έχει η Τουρκία με το χώρο από το Ιράκ μέχρι τη Βοσνία; Αυτή η γεωγραφία είναι μέρος της ζωής μας. Μπορούμε να πούμε πως δεχτήκαμε τα σημερινά σύνορα, τις εδαφικές απώλειες, λόγω των συνεχόμενων πολέμων για να πάρουμε μια ανάσα», προσθέτοντας πάντως ότι «ακόμη και αν αυτό πλακώνει την καρδιά μας, σεβόμαστε τα γεωγραφικά σύνορα όλων των χωρών».

Στην ίδια ομιλία του, κάνοντας ευθεία αναφορά στον Κεμάλ Ατατούρκ και τη Θεσσαλονίκη, είπε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα εδάφη στα οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν ηγετικές μορφές, που ίδρυσαν το σημερινό κράτος, έμειναν εκτός των συνόρων του νέου κράτους. Ξέρετε πού και τι εννοώ». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ