Κοσμος

Σεξιστής Τραμπ: Αρπάζω τις γυναίκες από το μ@@@@

Απίστευτη συνομιλία του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
'I lost everything in hurricane' - BBC News

Μια απίστευτη συνομιλία του Ντόναλντ Τραμπ από το 2005 δημοσιοποίησε η Washington Post, προκαλώντας κύμα δυσαρέσκειας προς το πρόσωπο του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ.

Στο βίντεο ο Τραμπ φαίνεται να προετοιμάζεται για μια εμφάνιση στο «Days of Our Lives» με την ηθοποιό Arianne Zucker. Εκεί, τον συνοδεύει η ομάδα της εκπομπής «Access Hollywood» και ο παρουσιαστής της Μπίλι Μπους. Το βίντεο αποτελεί μέρος των παρασκηνίων της εκπομπής και δεν είχε «παίξει» τότε.

Σήμερα, η εφημερίδα το δημοσιοποιεί και πολιτικός κόσμος και κοινή γνώμη φρίττουν με τα όσα ακούγονται. Ο Τραμπ ακούγεται να συνομιλεί με τον παρουσιαστή για τον τρόπο στον οποίο συμπεριφέρεται στις γυναίκες, λέγοντας πως «όταν είσαι σταρ, σε αφήνουν να το κάνεις», εννοώντας να τις παρενοχλείς.

Στο βίντεο το οποίο ηχογραφήθηκε τρεις μήνες μετά τον γάμο του με τη Μελάνια, ο Τραμπ περιγράφει ένα περιστατικό με μία γυναίκα της οποίας η ταυτότητα δεν διευκρινίζεται, λέγοντας: «Την πλησίασα και απέτυχα. Το παραδέχομαι. Προσπάθησα να την π@@@@@. Ήταν παντρεμένη. Και της την έπεσα άγρια. Για την ακρίβεια, την πήγα να ψωνίσει έπιπλα. Ήθελε να πάρει κάποια έπιπλα. Της είπα "Θα σου δείξω πού έχει κάποια ωραία έπιπλα"».

Στη συνέχεια ακούγεται να μιλά υποτιμητικά για όλες τις γυναίκες, υποστηρίζοντας ότι «(.σ.σ. όταν τους την πέφτω) αρχίζω απλά να τις φιλάω. Και όταν είσαι σταρ σε αφήνουν να το κάνεις. Να τις πιάνεις από το μ@@@@... Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις».

Το βίντεο έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων όχι μόνο στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, αλλά και στους Ρεπουμπλικάνους. Φυσικά, το βίντεο σχολίασε μέσω Twitter και η Χίλαρι Κλίντον.

Μετά τον σάλο, ο Τραμπ εμφανίστηκε σε ένα βίντεο λέγοντας: «Τα είπα, έκανα λάθος και ζητώ συγγνώμη», ωστόσο την ίδια ώρα αποκάλεσε την αποκάλυψη ως «αποπροσανατολισμό από τα θέματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα». Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα «χαζά» του λόγια είναι πολύ διαφορετικά από τις λέξεις και τις πράξεις του Μπιλ Κλίντον τον οποίο κατηγόρησε για εκμετάλλευση και κακοποίηση των γυναικών και της Χίλαρι Κλίντον η οποία κατά τον Τραμπ, «έκανε bullying, επιτέθηκε κι εξευτέλισε τα ταπεινωμένα θύματα» του συζύγου της.

«Δεν είπα ποτέ ότι είμαι ο τέλειος άνθρωπος, ούτε προσποιήθηκα ότι είμαι κάποιος άλλος. Έχω κάνει και πει πράγματα για τα οποία μετανιώνω και τα λόγια που αποκαλύφθηκαν σήμερα (σ.σ. Παρασκευή) σε ένα βίντεο που γυρίστηκε πριν από 11 χρόνια, είναι μέσα σε αυτά. Όποιος με γνωρίζει, ξέρει ότι αυτά τα λόγια δεν αντανακλούν αυτό που είμαι».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ