Κοσμος

Κλίντον και Τραμπ πήραν τη Νέα Υόρκη

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις προεδρικές του Νοέμβρη 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
321325-641888.jpg

Χίλαρι Κλίντον για τους Δημοκρατικούς και Ντόναλντ Τραμπ για τους Ρεπουμπλικάνους κέρδισαν με άνεση τη μεγάλη πολιτεία της Νέας Υόρκης στις εκλογές που έγιναν χτες Τρίτη, κερδίζοντας εκατοντάδες εκλέκτορες κι ενισχύοντας περαιτέρω τη δυναμική των υποψηφιοτήτων τους για τις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη.

Λεπτομερέστερα, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα τελικά αποτελέσματα, η κεντρώα κ. Κλίντον προηγείται καθαρά του ανθυποψηφίου της, του σοσιαλδημοκράτη κ. Μπέρνι Σάντερς, ενώ ο ακροδεξιός εκατομμυριούχος κ. Τραμπ προηγείται εξίσου καθαρά των συντηρητικών ανθυποψηφίων του κ. Κρουζ και Κέισικ. "Διαβλέπω τη νίκη,” δήλωσε η κ. Κλίντον, εννοώντας τις προεδρικές εκλογές, όταν άρχισαν να έρχονται τ΄ αποτελέσματα από την πολιτείας της Νέας Υόρκης, την οποία είχε αντιπροσωπεύσει και ως γερουσιαστής. "Είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο ότι ο Τεντ Κρουζ, θ’ αποκλειστεί από τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα," δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Τραμπ.

125.000 άτομα "εξαφανίστηκαν" από τους εκλογικούς καταλόγους, που περιείχαν 4 εκατομμύρια ψηφοφόρους. Ο κ. Σκοτ Στρίνγκερ, οικονομικός διευθυντής της πόλης της Νέας Υόρκης, κατηγόρησε το εκλογικό συμβούλιο ως «μονίμως ανοργάνωτο, χαοτικό και ανεπαρκές».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ