- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η καλύτερη γελοιογραφία για την επίσκεψη του Ιρανού προέδρου στη Ρώμη (εικόνα)
Ο Χασάν Ροχανί και τα «ξετσίπωτα» αγάλματα
Η κίνηση των ιταλικών αρχών να καλύψουν τα γυμνά αγάλματα του μουσείου που θα επισκεπτόταν ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, προκάλεσε (εύλογα) πολλές αντιδράσεις.
Φυσικά, η εικόνα των γυμνών αγαλμάτων καλυμμένων με κιβώτια έγινε αντικείμενο σάτιρας. Μια από αυτές της περιπτώσεις είναι η γελοιογραφία του Leoni, στην οποία προτείνει μια πιο «λογική» λύση από αυτή των ιταλικών αρχών για την επίσκεψη Ροχανί στο μουσείο.
Πάντως ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι οι ιταλικές αρχές κάλυψαν τα γυμνά αγάλματα στο Μουσείο του Καπιτωλίου χωρίς να τους το ζητήσει. «Δεν είχαμε καμία επαφή για το θέμα» είπε ο Ροχανί, προσθέτοντας ότι «οι Ιταλοί είναι πολύ φιλόξενοι, προσπαθούν να κάνουν τις επισκέψεις όσο πιο ευχάριστες γίνεται και τους ευχαριστώ γι’ αυτό».
Η υπηρεσία πρωτοκόλλου του ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών υποστήριξε ότι υπήρξε σχετικό αίτημα από την ιρανική πρεσβεία, προκειμένου ο κληρικός Ροχανί να μην φωτογραφηθεί, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, με φόντο γυμνά αγάλματα.
Η κατακραυγή για τον εγκιβωτισμό των αγαλμάτων σε λευκά κουτιά σάρωσε χθες τον ιταλικό Τύπο, με την εφημερίδα Il Giornale να σημειώνει ότι «καλύπτοντας τα αγάλματα, γίναμε γελοίοι». «Η απόφαση ήταν ακατανόητη» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Φραντσεσκίνι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Μετά σκότωσε και μία συνάδελφό του
Η πρώην πρώτη κυρία μιλάει για την απόφαση του Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα του 2024 σε εκδήλωση για τα νέα της απομνημονεύματα
Η λέξη που εξηγεί τη στάση των Ρώσων μέσα και έξω από τη χώρα τους
Καλεσμένος όμως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ
Μελέτη αποκαλύπτει ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών
Μία από τις πιο μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες στη βρετανική ιστορία
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης γνωστές προσωπικότητες που έχουν δώσει τη δική τους μάχη
Πάνω από 37 οι τραυματίες - Μάχη με τον χρόνο για τους απεγκλωβισμούς όσων είναι μέσα στα οχήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.