Κοσμος

Η καλύτερη γελοιογραφία για την επίσκεψη του Ιρανού προέδρου στη Ρώμη (εικόνα)

Ο Χασάν Ροχανί και τα «ξετσίπωτα» αγάλματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318674-627439.jpg

Η κίνηση των ιταλικών αρχών να καλύψουν τα γυμνά αγάλματα του μουσείου που θα επισκεπτόταν ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, προκάλεσε (εύλογα) πολλές αντιδράσεις. 

Φυσικά, η εικόνα των γυμνών αγαλμάτων καλυμμένων με κιβώτια έγινε αντικείμενο σάτιρας. Μια από αυτές της περιπτώσεις είναι η γελοιογραφία του Leoni, στην οποία προτείνει μια πιο «λογική» λύση από αυτή των ιταλικών αρχών για την επίσκεψη Ροχανί στο μουσείο. 

image 

Πάντως ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι οι ιταλικές αρχές κάλυψαν τα γυμνά αγάλματα στο Μουσείο του Καπιτωλίου χωρίς να τους το ζητήσει. «Δεν είχαμε καμία επαφή για το θέμα» είπε ο Ροχανί, προσθέτοντας ότι «οι Ιταλοί είναι πολύ φιλόξενοι, προσπαθούν να κάνουν τις επισκέψεις όσο πιο ευχάριστες γίνεται και τους ευχαριστώ γι’ αυτό».

Η υπηρεσία πρωτοκόλλου του ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών υποστήριξε ότι υπήρξε σχετικό αίτημα από την ιρανική πρεσβεία, προκειμένου ο κληρικός Ροχανί να μην φωτογραφηθεί, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, με φόντο γυμνά αγάλματα.

Η κατακραυγή για τον εγκιβωτισμό των αγαλμάτων σε λευκά κουτιά σάρωσε χθες τον ιταλικό Τύπο, με την εφημερίδα Il Giornale να σημειώνει ότι «καλύπτοντας τα αγάλματα, γίναμε γελοίοι». «Η απόφαση ήταν ακατανόητη» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Φραντσεσκίνι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ