Κοσμος

Ο ιός Έμπολα επέστρεψε στη Σιέρα Λεόνε - θύμα μια 22χρονη φοιτήτρια

Κίνδυνος να εξέθεσε στον ιό 27 άτομα -συναγερμός στη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
317381-625573.jpg

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι ο ιός Έμπολα εξαφανίστηκε και από τη Λιβερία, μια 22 χρονη φοιτήτρια πέθανε από τον ιό στη Σιέρα Λεόνε, η οποία θεωρούταν καθαρή από τον ιό. 

Η νέα εξέλιξη βάζει ξανά τη Δυτική Αφρική στο φόβο της εξάπλωσης του ιού ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι πολύ πιθανό η 22χρονη να εξέθεσε στον ιό τουλάχιστον 27 ανθρώπους. 

Η άτυχη 22χρονη φοιτήτρια Μαριάτου Ζαλόχ, από την περιοχή Τονκολίλι, ασθένησε στις αρχές της χρονιάς και πέθανε στις 12 Ιανουαρίου, ενώ ζούσε σε κατοικία όπου διέμεναν ακόμη 22 άνθρωποι. Η κοπέλα είχε ζητήσει ιατρική βοήθεια σε τοπικό νοσοκομείο αλλά είχε ακολουθήσει θεραπεία ως εξωτερική ασθενής.

Ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε σήμερα το κρούσμα στη Σιέρα Λεόνε, η οποία είχε απαλλαγεί από την επιδημία από τις 7 Νοεμβρίου. Χθες, η ανακοίνωσή του ότι «δεν υπάρχουν πλέον γνωστοί δίαυλοι μετάδοσης» της επιδημίας του ιού Εμπολα στη Λιβερία, όπως και σε όλη την περιοχή της Δυτικής Αφρικής, είχε γίνει δεκτή με ανακούφιση αλλά επιφυλακτικότητα από τις πληγείσες χώρες και τη διεθνή κοινότητα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ