- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Πώς γιόρτασε η Υφήλιος τα Χριστούγεννα (video)
Άλλοι συνέρρευσαν στους Αγίους Τόπους κι άλλοι έκαναν ρεβεγιόν στις παραλίες
Χιλιάδες προσκυνητές από όλο τον κόσμο συνέρρευσαν στους Αγίους Τόπους - κοιτίδα του χριστιανισμού- για τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Τη λειτουργία στο Ναό της Γεννήσεως παρακολούθησε και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς.
Οι εορτασμοί στη Βηθλεέμ γίνονται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας λόγω των αυξημένων περιστατικών βίας μεταξύ ισραηλινών και παλαιστινίων. O Καθολικός Πατριάρχης Φου αντ Τουάλ αναχώρησε από την Ιερουσαλήμ συνοδεία αστυνομικών προκειμένου να παραστεί στη λειτουργία στη Βηθλέεμ. Στο μήνυμά του ευχήθηκε σε όλους ειρήνη.
Στη Ναζαρέτ, δεκάδες άνθρωποι παρακολούθησαν τη χριστουγεννιάτικη παρέλαση. Ο Μίκι και η Μίνι παρέλασαν στους δρόμους της πόλης σκορπίζοντας χαρά σε μικρούς αλλά και μεγάλους.
Κατανυκτική ήταν η ατμόσφαιρα στο Βατικανό, με τον Πάπα Φραγκίσκο να χοροστατεί στη λειτουργία που παρακολούθησαν χιλιάδες πιστοί στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.
Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έκανε έκκληση για εγκράτεια και δικαιοσύνη σε μια κοινωνία που συχνά καταλαμβάνεται από μανία «για την εμφάνιση και ναρκισσισμό».
«Σε έναν κόσμο που είναι πολύ συχνά σκληρός με τον αμαρτωλό και τον αδύναμο, με την αμαρτία, θα πρέπει να καλλιεργήσουμε ένα ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης» πρόσθεσε ο Ποντίφικας στο σύντομο αυτό κήρυγμά του ενώπιον χιλιάδων πιστών στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.
Στη Συρία, χριστουγεννιάτικες μελωδίες πλημμύρισαν γειτονιές της Δαμασκού. Μόλις δυο χιλιόμετρα από το πεδίο των μαχών Άη Βασίληδες βγήκαν στους δρόμους της συριακής πρωτεύουσας και μοίρασαν δώρα στα παιδιά, θέλοντας να δώσουν χαρά στα χιλιάδες ορφανά του εμφυλίου που διαρκεί πια σχεδόν πέντε χρόνια με τραγικό απολογισμό πάνω από 250.000 ανθρώπινες ψυχές.
Χριστούγεννα στις παραλίες έκαναν οι Αυστραλοί. Δεινοί σέρφερ και αιθέριες παρουσίες με αγιοβασιλιάτικα μαγιό απόλαυσαν τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο του νότιου ημισφαιρίου. Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς η παραλία Μπόντι στο Σίδνει. Ο πρωθυπουργός της χώρας επισκέφτηκε ένα από τα συσσίτια των αστέγων και έξαλλε μαζί τους τα κάλαντα.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Αϊ-Βασίλης έκανε ένα διάλειμμα στη διανομή δώρων για σκι....στα νερά του ποταμού Πότομακ στην Ουάσιγκτον. Μαζί του είχε και τους ταράνδους που άφησαν για λίγο το έλκηθρο. Τα ξωτικά εμφανίστηκαν πάνω σε τζετ σκι ενώ πιο εγκρατής ο χιονάνθρωπος επέλεξε μια φουσκωτή βάρκα, με το θέαμα να είναι εντυπωσιακό.
Δείτε το ρεπορτάζ από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Mega:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.