- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ως η πιο αβέβαιη εκλογική αναμέτρηση της τελευταίας 40ετίας θεωρείται η σημερινή στην Ισπανία, όπου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τα νέα κόμματα φαίνεται να κερδίζουν σημαντικό τμήμα της εμπιστοσύνης των πολιτών.
Σε όλες τις δημοσκοπήσεις προηγείται το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος όμως θα χρειαστεί να αναζητήσει συμμάχους καθώς το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας φαντάζει απίθανο. Ο Ραχόι δήλωσε πρόσφατα ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο μιας διακομματικής συμφωνίας, προκειμένου να υπάρξει κυβέρνηση τετραετίας, όμως τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης απορρίπτουν, για την ώρα τουλάχιστον, τη συμμετοχή τους σε ένα κυβερνητικό σχήμα μαζί με το Λαϊκό Κόμμα.
Οι Σοσιαλιστές αναμένεται να είναι το δεύτερο κόμμα, με περιορισμένη τη δύναμή τους, ενώ για την τρίτη θέση θα παλέψουν οι Podemos και οι φιλελεύθεροι Ciudadanos. Στα πολλά σενάρια που συζητιούνται αυτές τις ημέρες στην Ισπανία είναι και αυτό που θέλει μια κυβέρνηση από τους Σοσιαλιστές και το Podemos, αν και ο ηγέτης των τελευταίων Πάμπλο Ιγκλέσιας έχει ζητήσει αρκετές παραχωρήσεις.
Σημειώνεται ότι ο ένας στους τρεις από τα 36,5 εκατομμύρια ψηφοφόρους δήλωσε ακόμη αναποφάσιστος μερικές ώρες πριν ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 08:00 [τοπική ώρα· 09:00 ώρα Ελλάδας] και θα κλείσουν στις 19:00 [20:00], ενώ λίγη ώρα αργότερα θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εξόδου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.