Κοσμος

«Σούζαν ο Πίτσι είναι αδύνατος»

 Στη Μεγ. Βρετανία οι σκύλοι και οι γάτες παχαίνουν

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26132-60271.jpg

Η κρίση που μαστίζει όλη την Ευρώπη δεν έχει επηρεάσει τα οικόσιτα κατοικίδια της Μεγ. Βρετανίας. Όπως φαίνεται σε πρόσφατη έρευνα, σκύλοι και γάτες τρώνε μέχρι σκασμού με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή πάνω από το 1/3 των σκύλων (το 35%!) να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Εκτός από τους 2.9 εκ. χοντρούς σκύλους, πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι γάτες αφού πάνω από 3 εκ. είναι επίσης υπέρβαρες ενώ την χειρότερη διατροφή έχουν τα κουνέλια. Το περίεργο είναι πως το 84% των αφεντικών τους θεωρεί πως το κατοικίδιό του έχει κανονικό βάρος.

Προφανώς το πρόβλημα εντοπίζεται στην ενημέρωση αφού οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων πληθαίνουν με γεωμετρική πρόοδο χωρίς να γνωρίζουν τις απαιτήσεις συμβίωσης και ανατροφής ενός κατοικίδιου αλλά και το μέγεθος της ευθύνης.

Κακή διατροφή σημαίνει για την υγεία του ζώου – συνήθως – διαβήτη, καρδιακά προβλήματα, αρθρίτιδες και προβλήματα στα δόντια. Η εξίσωση έχει ως εξής: το ζώο έχει προβλήματα υγείας, άρα και προβλήματα συμπεριφοράς, συχνές επισκέψεις σε γιατρό (πολύ αντιοικονομικό) και τέλος μικρό προσδόκιμο ζωής.

Συμπέρασμα: όταν δεν παίρνεις το κατοικίδιό σου και τις ανάγκες του στα σοβαρά, η ζωή σου γίνεται κόλαση.

n

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.