Κοσμος

Όταν 30 χρόνια πριν γορίλλας φρόντισε αγόρι που έπεσε στην τάφρο του (video)

Σε ένα παρόμοιο περιστατικό με αυτό στο Σινσινάτι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
129702-293354.jpg

Θύελλα έχει ξεσπάσει για τους γονείς του τετράχρονου που διέφυγε της προσοχής του κι έπεσε από ύψος 3,7 μέτρων στην τάφρο ζωολογικού κήπου στο Σινσινάτι όπου διέμενε ο 17χρονος Χαράμπε, ένας αρσενικός γορίλας 181 κιλών. Το αγόρι πανικόβλητο έμεινε μέσα στην τάφρο για περίπου 10 λεπτά, ενώ όταν ο γορίλλας αν και δεν κινήθηκε επιθετικά εναντίον του, ωστόσο άρχισε να τον σέρνει μέσα στα νερά. Έτσι, οι υπεύθυνοι θεωρώντας πιθανό έναν θανάσιμο τραυματισμό του παιδιού, σκότωσαν τον γορίλα.

Σήμερα, η Daily Mail «θυμάται» ένα περιστατικό πριν από 30 χρόνια. Στις 30 Αυγούστου του 1986, ένα πεντάχρονο αγόρι από τη Βρετανία, ο Levan Merritt έπεσε σε αντίστοιχη τάφρο στον ζωολογικό κήπο Jersey, γνωστό και ως Πάρκο Άγριας Ζωής του Durrell, όταν είδε τον πατέρα του να σηκώνει τον μικρότερο αδελφό του στους ώμους του για να βλέπει καλύτερα. Ο πεντάχρονος σκαρφάλωσε στον τοίχο, γλίστρησε κι έπεσε από ύψος 6 μέτρων. Αποτέλεσμα ήταν να χτυπήσει το χέρι και το κρανίο του και να παραμείνει για λίγο αναίσθητος.

Κατά τη διάρκεια που το παιδί ήταν λιπόθυμο, ένας γορίλλας 114 κιλών και ύψους 2,10 μέτρα, ο Τζάμπο τον πλησίασε διστακτικά κι ενώ όλοι οι θεατές και η οικογένεια του Merritt παρακολουθούσε με τρόμο, εκείνος χάιδευε απαλά στην πλάτη το αγόρι για να το φροντίσει. Μάλιστα, ο Τζάμπο καθόταν έτσι που στην ουσία έβαλε τον εαυτό του «ασπίδα» ανάμεσα στο αγόρι και τους άλλους γορίλλες.

Έπειτα από λίγο, το αγόρι ανέκτησε τις αισθήσεις του κι έβαλε τα κλάματα. Οι γονείς του βέβαια του φώναζαν να μείνει ακίνητος, ώστε να μην τραυματιστεί περισσότερο και να μην τραβήξει την προσοχή των μεγαλόσωμων ζώων. Το κλάμα του παιδιού προκάλεσε πανικό στους γορίλλες και ο Τζάμπο τους οδήγησε σε άλλο σημείο, πιο μακριά από το αγόρι, σε μέρος όπου έκλεινε με πύλη και θα απομόνωνε το παιδί από αυτούς.

Ωστόσο, όταν η πύλη έκλεινε, ένας νεαρός γορίλλας, ο Χόμπιτ πρόλαβε να «δραπετεύσει». Σε εκείνο το σημείο, ένας διασώστης και δύο φύλακες απομάκρυναν τον Levan σε μια δραματική διάσωση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ