- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δέκα στόχους στη Συρία έπληξαν οι νέες ρωσικές επιδρομές, με τη Μόσχα να αναφέρει πως στο στόχαστρο μπήκαν θέσεις της ISIS -ενώ η Δύση αμφισβητεί πως οι τζιχαντιστές είναι ο μοναδικός στόχος της ρωσικής επέμβασης. Για επιδρομές στις περιφέρειες της Χομς και της Χαμά, και γύρω από την Ταλμπισέχ -με ομάδες που πρόσκεινται στον FSA- μιλούν οργανώσεις που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο συριακό έδαφος.
Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σήμερα, ρωσικά μαχητικά είχαν προχωρήσει σε 20 εξόδους στη Συρία και έπληξαν «δέκα στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος τις τελευταίες 24 ώρες». Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι επιδρομές έπληξαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών, περιλαμβανομένου και ενός εργοστασίου όπου κατασκευάζονται ζώνες που χρησιμοποιούνται για βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.
«Ως αποτέλεσμα των αεροπορικών πληγμάτων μας εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους, καταφέραμε να διαλύσουμε το σύστημα ελέγχου τους, τις γραμμές εφοδιασμού της τρομοκρατικής οργάνωσης, και προκαλέσαμε επίσης σημαντικές ζημιές στην υποδομή που χρησιμοποιείται για την ετοιμασία πράξεων τρομοκρατίας» ανέφερε το υπουργείο.
Από την πλευρά της, η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που συλλέγει πληροφορίες από το συριακό έδαφος, ανέφερε ότι ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους στις επαρχίες της Χομς και της Χαμά, συμπεριλαμβανομένων και θέσεων γύρω από την πόλη Ταλμπισέχ. Η οργάνωση ανέφερε πως ασθενοφόρα μετέφεραν τραυματίες σε νοσοκομείο στην Ταλμπισέχ, και ένας κάτοικος είπε ότι τουλάχιστον πέντε πτώματα εντοπίστηκαν στο δυτικό τμήμα της πόλης.
«Μέχρι τώρα έγιναν επτά ή έξι επιδρομές στην πόλη» δήλωσε ο Αμπντούλ Γκάφαρ αλ Ντουέικ, πρώην δημόσιος υπάλληλος και εθελοντής διασώστης. «Με τα συριακά αεροπλάνα, θα είχαμε μια προειδοποίηση αλλά τώρα εντελώς ξαφνικά το βλέπουμε πάνω από τα κεφάλια μας», είπε.
Πολλές οργανώσεις ανταρτών γύρω από την Ταλμπισέχ επιχειρούν κάτω από την ομπρέλα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και ορισμένες έχουν λάβει στρατιωτική υποστήριξη από χώρες της Δύσης και του Κόλπου που αντιτίθενται στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
photo © EPA/SERGEI CHIRIKOV
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chatbot Grok έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων
Καταγγέλλει σχέδιο εκβιασμού
Η αθλήτρια των Indiana Fever μιλά χωρίς φόβο, δέχεται επιθέσεις και υπερασπίζεται τις απόψεις της για τον γυναικείο αθλητισμό
Πτώση έως 30% στη σοδειά
45χρονη φέρεται να απήχθη από τον πρώην σύντροφό της και να πετάχτηκε από γέφυρα κοντά στη Φλωρεντία
Τι τους προειδοποίησε ο κυβερνήτης
Ο Μιλέι κλιμακώνει τις διεκδικήσεις
Η συγγραφέας δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως πάνω στο σκάφος
Θα ενταχθούν στη γερμανική έκθεση «Η γέννηση των θεών»,
Η υπόθεση που εξετάζει βρετανικό δικαστήριο
Νέα ρήξη μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με αιχμές προς Μπάιντεν
Το θύμα ήταν σε σχέση με τον Μπερχάν Σιμσέκ για 10 χρόνια
Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται ένα 12χρονο κορίτσι και αρκετά μέλη ιατρικού προσωπικού
Ιστορική αναδιάρθρωση για τον γερμανικό κολοσσό υπό την πίεση του κινεζικού ανταγωνισμού
Εβδομήντα χρόνια από την εθνικοποίηση της διώρυγας του Σουέζ και της απειλής για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον σύζυγο και την πεθερά της Τγουίσα Σάρμα
Το ψήφισμα και η απεικόνιση της Αφρικής
Η κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ έχει «σχεδόν» επανέλθει στην ομαλότητα, ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.