- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποιες χώρες έχουν αποσύρει τη στήριξή τους στον Ινφαντίνο για μία νέα θητεία στην προεδρία της FIFA
Άσχημα νέα για τον επικεφαλής της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας
Απέσυραν την στήριξή τους στον Ινφαντίνο (και) οι ομοσπονδίες της Σερβίας και της Σουηδίας
Μετά την Ουαλία και την Αγγλία και οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Σερβίας και της Σουηδίας απέσυραν τη Δευτέρα (3/8) την στήριξή τους στην υποψηφιότητα του προέδρου της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, για μία νέα θητεία.
Οι αντιδράσεις κατά του Ινφαντίνο εντάθηκαν μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να προωθήσει την πώληση ποσοστού συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε ιδιώτες επενδυτές.
Η πρόταση της FIFA προέβλεπε την άντληση έως και 4,2 δισ. δολαρίων μέσω της πώλησης περίπου του 20% μιας νέας εταιρείας που θα διαχειριζόταν διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ωστόσο, το σχέδιο εγκαταλείφθηκε την περασμένη Παρασκευή, ύστερα από έντονες αντιδράσεις των ενδιαφερόμενων μερών.
«Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σερβίας απέσυρε τη στήριξή της προς τον Τζάνι Ινφαντίνο για μία νέα θητεία στην προεδρία της FIFA», ανέφερε η σερβική ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.
«Υπενθυμίζουμε ότι στις 25 Μαΐου του τρέχοντος έτους του είχαμε παράσχει εγγράφως τη στήριξή μας. Ωστόσο, μετά από προσεκτική αξιολόγηση των γεγονότων που το τελευταίο διάστημα έχουν πλήξει σοβαρά την εικόνα και τη φήμη τόσο της FIFA όσο και του προέδρου της, αυτή είναι η μοναδική λογική και ορθολογική απόφαση».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Σουηδία: «Σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου τη Δευτέρα, η σουηδική ομοσπονδία αποφάσισε να μην στηρίξει τον Τζάνι Ινφαντίνο στις επερχόμενες εκλογές για την προεδρία της FIFA», ανέφερε η SvFF.
«Η απόφαση ελήφθη έπειτα από μακροχρόνια αξιολόγηση των εξελίξεων στη FIFA και της ηγεσίας της. Βασίζεται στις επαναλαμβανόμενες ελλείψεις στη διακυβέρνηση, τη διαφάνεια και τη διοίκηση, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη στην ηγεσία του Τζάνι Ινφαντίνο».
Νωρίτερα, η Ουαλία είχε γίνει η πρώτη εθνική ομοσπονδία που απέσυρε επισήμως τη στήριξή της. «Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουαλίας επιβεβαιώνει ότι αποσύρει τη στήριξή της στην υποψηφιότητα του κ. Τζάνι Ινφαντίνο για επανεκλογή στην προεδρία της FIFA για τη θητεία 2027-2031», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.
«Οι πρόσφατες αποτυχίες σε θέματα χρηστής διακυβέρνησης, διαδικασιών, ηγεσίας, αξιών, διαχείρισης ενδιαφερομένων, επικοινωνίας και ορθής κρίσης μάς οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι ο κ. Ινφαντίνο έχει χάσει την εμπιστοσύνη της Ομοσπονδίας της Ουαλίας για να παραμείνει στην ηγεσία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Η αποτυχία να τεθούν τα συμφέροντα του ποδοσφαίρου πάνω απ' όλα είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άσχημα νέα για τον επικεφαλής της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας
Δείτε το απίθανο βίντεο που δημοσίευσε η γερμανική ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην «Telegraph»
Οι δηλώσεις ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ναϊμέγκεν για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και Παναθηναϊκός έμαθαν τους αντιπάλους τους στα playoffs σε Champions, Europa και Conference League.
Ο 56χρονος Ελβετο-ιταλός νιώθει «απομονωμένος» από τη... χιονοστιβάδα αρνητικής κάλυψης των ΜΜΕ
Σε περίπτωση πρόκρισης επί της ΤΣΣΚΑ 1948
Το φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι εξελίσσεται σε μία από τις πιο εντυπωσιακές περιόδους για το ελληνικό ποδόσφαιρο
Πότε θα διεξαχθεί η πρώτη αναμέτρηση
Πότε θα δώσει το πρώτο ματς εκτός έδρας
Ανακοινώθηκε επίσημα από την ομάδα
Έμαθε τον δρόμο που οδηγεί στη League Phase
Ο 18χρονος διεθνής Έλληνας εξτρέμ βρίσκεται εδώ και αρκετές ημέρες στη Βεστφαλία
Ποιος βρίσκεται στο επίκεντρο του αφιερώματος
Οι δύο ελληνικές ομάδες περιμένουν τους επόμενους αντιπάλους τους
Στη Νιόν στρέφεται το ενδιαφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου
Μετά το χρυσό στο Τεχνικό οι αδερφές Αλεξανδρή κέρδισαν και στο Ελεύθερο Ντουέτο
Ο Ινφαντίνο απέσυρε το σχέδιο για την «πώληση» του Μουντιάλ μετά από πιέσεις
Ο ισχυρός άνδρας της FIFA κάνει στροφή 180 μοιρών μετά τις αντιδράσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.