- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μουντιάλ 2026: Ιρακινός διεθνής ανακρίθηκε 7 ώρες κατά την άφιξή του στις ΗΠΑ
Ο Αϊμέν Χουσεΐν κρατήθηκε για πολύωρο έλεγχο στο αεροδρόμιο του Σικάγο
Μουντιάλ 2026: Ο Ιρακινός επιθετικός Αϊμέν Χουσεΐν ανακρίθηκε για επτά ώρες σε αεροδρόμιο των ΗΠΑ, ενώ ο φωτογράφος της ομάδας απελάθηκε
Ο επιθετικός της εθνικής ομάδας του Ιράκ για το Μουντιάλ 2026, Αϊμέν Χουσεΐν, κρατήθηκε και ανακρίθηκε για σχεδόν επτά ώρες στο αεροδρόμιο Ο'Χέαρ του Σικάγου μετά την άφιξή του με την αποστολή νωρίς το Σάββατο, δήλωσε Ιρακινός αθλητικός αξιωματούχος.
Στον Χουσεΐν επετράπη τελικά η είσοδος, όμως στον φωτογράφο της ομάδας απαγορεύτηκε η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος εργάζεται για την Ολυμπιακή Επιτροπή του Ιράκ αλλά διατηρεί στενές επαφές με την ομάδα που θα αγωνιστεί στο Μουντιάλ 2026.
Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ιράκ ούτε από τον Χουσεΐν, ο οποίος αποτελεί εμβληματική φιγούρα για το εθνικό συγκρότημα, καθώς σκόραρε το γκολ που εξασφάλισε την πρόκριση της ομάδας στα τελικά.
Η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ (ICE) και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε μηνύματα για σχολιασμό σχετικά με την αναφερόμενη ανάκριση, η οποία καλύφθηκε επίσης από τα ιρακινά μέσα ενημέρωσης.
Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν φιλάθλους να συγκεντρώνονται τις πρώτες πρωινές ώρες στο αεροδρόμιο για να υποδεχθούν την αποστολή του Ιράκ, κρατώντας σημαίες και ζητώντας από τους παίκτες να φωτογραφηθούν μαζί τους, λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του τουρνουά.
Το τηλέφωνο του Χουσεΐν ελέγχθηκε μετά την άφιξή του, δήλωσε ο Ιρακινός αξιωματούχος.
«Ο φωτογράφος της εθνικής ομάδας, Ταλάλ Σαλάχ, κρατήθηκε για περισσότερες από 10 ώρες, υποβλήθηκε σε παρόμοιους ελέγχους στο τηλέφωνό του και τελικά του απαγορεύτηκε η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Το Ιράκ επιστρέφει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το ντεμπούτο του πριν από 40 χρόνια.
Ο 30χρονος Χουσεΐν ηγείται μιας ισχυρής επιθετικής γραμμής, στην οποία συμμετέχουν επίσης ο Άλι Αλ-Χαμάντι της Ίπσουιτς και οι ταλαντούχοι νεαροί Άλι Τζασίμ και Γιουσέφ Αμίν.
Το Ιράκ αντιμετωπίζει τη Γαλλία, τη Σενεγάλη και τη Νορβηγία στον 9ο Όμιλο. Το τουρνουά, το οποίο συνδιοργανώνεται από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό, ξεκινά την Πέμπτη.
(Με πληροφορίες Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αϊμέν Χουσεΐν κρατήθηκε για πολύωρο έλεγχο στο αεροδρόμιο του Σικάγο
Τι είπε σε δηλώσεις του
Ακόμα ένα τεράστιο κλαμπ στο κυνήγι του Έλληνα
Απόψε το σπουδαίο ματς
Πρωταγωνιστής στο Πριγκιπάτο ο Έλληνας αστέρας των Μπακς
Ο ποδοσφαιριστής έφυγε στα 33 του χρόνια
Σε φιλικό της Δανίας με την Ουκρανία
Σε τελικό-θρίλερ με τον Φλάβιο Κομπόλι
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζητάει τιμωρία Παναθηναϊκού και Γιαννακόπουλου από την ΔΕΑΒ
Τα φαβορί για την πρόκριση, με Ουζμπεκιστάν και ΛΔ Κονγκό να κυνηγούν την υπέρβαση
Θα είναι η τέταρτη φορά και η… τυχερή;
Οι δύο ομάδες έμειναν εκτός Μουντιάλ και ολοκληρώνουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για τη σεζόν 2025-26
Τι περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό «μενού» των αθλητικών μεταδόσεων
Λίγες μέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ
Η Τενερίφη πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των πλέι οφ της Liga ACB
Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Τάσος Δουβίκας έδωσαν το «παρών» στην συνέντευξη Τύπου ενόψει της φιλικής αναμέτρησης της Εθνικής Ελλάδας με αντίπαλο την Ιταλία
Η 19χρονη είναι η νέα βασίλισσα του Roland Garros
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.