- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πέθανε η διπλή Ολυμπιονίκης Λόρα Νταλμάιερ μετά από ορειβατικό δυστύχημα στο Πακιστάν
Οι διασώστες άργησαν να φτάσουν στην πρώην αθλήτρια λόγω του δύσβατου της περιοχής
Η Λάουρα Ντάλμαϊερ υπήρξε δύο φορές πρωταθλήτρια Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και επτά φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο δίαθλο
Πέθανε η Γερμανίδα Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο δίαθλο, Λάουρα Ντάλμαϊερ, σε ηλικία 31 ετών, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.
Η Λάουρα Ντάλμαϊερ βρισκόταν σε εκδρομή στα βουνά Καρακορούμ στο Πακιστάν όταν υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς σε ατύχημα. Έμπειρη και πιστοποιημένη ορειβάτης, η Νταλμάιερ, έπεσε από έναν βράχο γύρω στο μεσημέρι της 28ης Ιουλίου σε υψόμετρο περίπου 5.700 μέτρων.
Η συνοδοιπόρος της ειδοποίησε αμέσως τις υπηρεσίες διάσωσης και μια διεθνής ομάδα στάλθηκε στην περιοχή. Ωστόσο, καθώς το ατύχημα συνέβη σε απομακρυσμένη περιοχή, το ελικόπτερο δεν έφτασε στο σημείο του ατυχήματος μέχρι το πρωί της 29ης Ιουλίου. Οι διασώστες δυσκολεύτηκαν στη συνέχεια να φτάσουν στην πρώην αθλήτρια λόγω του κινδύνου πτώσης βράχων.
Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη 30 Ιουλίου.
Η Λάουρα Ντάλμαϊερ υπήρξε δύο φορές πρωταθλήτρια Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και επτά φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο δίαθλο. Κέρδισε επίσης ένα χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό σε αυτούς τους Αγώνες, παρά το γεγονός ότι έχασε την αρχή της σεζόν λόγω ασθένειας.
Γεννημένη στο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν, η Ντάλμαϊερ έκανε το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Κύπελλο IBU κατά τη διάρκεια της σεζόν 2012-13, σε ηλικία 19 ετών, και επιλέχθηκε για τη γερμανική ομάδα στο Σότσι το 2014. Εκεί, το καλύτερο αποτέλεσμά της ήταν η 13η θέση στο ατομικό.
Κέρδισε τον πρώτο της αγώνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο ένα χρόνο αργότερα και έγινε η Νο. 1 στον κόσμο μετά από μια εξαιρετική σεζόν 2016-17, όπου κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ενώ η Νταλμάιερ ήταν ήδη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά το Σότσι του 2014, η μεγάλη της επιτυχία ήρθε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διάθλου του 2017 στο Χόχφιλτσεν της Αυστρίας. Κέρδισε πέντε χρυσά μετάλλια στα έξι αγωνίσματα στα οποία αγωνίστηκε – στην καταδίωξη, ατομικό, μαζική εκκίνηση, γυναικεία σκυταλοδρομία και μικτή σκυταλοδρομία – και επίσης πήρε ένα ασημένιο μετάλλιο στο σπριντ.
Η Νταλμάιερ ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το αγωνιστικό δίαθλο τον Μάιο του 2019 σε ηλικία 25 ετών και έκτοτε έχει αφιερωθεί στο πάθος της για την ορειβασία.
Σκαρφάλωσε στον Great Trango Tower(6.287 μ.) στις 8 Ιουλίου και στη συνέχεια στόχευε να φτάσει στην κορυφή της Laila Peak, και οι δύο τοποθεσίες στο Πακιστάν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το τέρμα του Έλληνα αστέρα που έδωσε τους τρεις βαθμούς στη γερμανική ομάδα
Ποιοι άλλοι το έχουν καταφέρει
Δείτε τα τρία γκολ που σημείωσε ο άσος της Κόμο απέναντι στη γαλλική ομάδα
Στους πόσους πόντους είναι η απόσταση μεταξύ των δύο χωρών
Συνολικά μπήκαν 44 τέρματα σε εννιά αναμετρήσεις
Ο Ουρουγουανός αστέρας έγινε κάτοχος της μπάλας και εκμεταλλεύτηκε τα λίγα μέτρα που του άφησαν οι αμυντικοί της «Ένωσης»
Έχασε στις καθυστερήσεις στο μεγάλο ματς του Champions League
Στην έδρα της Σομπατέλι, η Ένωση βρήκε τις λύσεις που αναζητούσε και άντεξε στην αντεπίθεση των γηπεδούχων
Πανζουρλισμός στις κερκίδες
Αήττητοι οι ερυθρόλευκοι μετά από 4 αγωνιστικές
10 βαθμούς έχει ο Ολυμπιακός μετά από 4 αγωνιστικές στο Europa League
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Χεσούς ντε Μιγκέλ εξέφρασε ο τερματοφύλακας
Η ενημέρωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ
Ποια θα είναι η επόμενη αντίπαλος
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού παραχώρησε δηλώσεις ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης με αντίπαλο την βουλγαρική ομάδα
Τα κανάλια και οι ώρες των αγώνων
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.