- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον 13ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας - Το αγωνιστικό πρόγραμμα
Χάρης Δούκας: «Θέλουμε η νέα διαδρομή να αγκαλιαστεί από δρομείς κάθε επιπέδου»
Άνοιξαν οι εγγραφές του 13ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Μαρτίου 2025 - Συνάντηση Χάρη Δούκα - Σοφίας Σακοράφα
Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί το κορυφαίο δρομικό γεγονός, που διεξάγεται αποκλειστικά εντός των ορίων του δήμου και φέτος θα πραγματοποιηθεί για 13η χρονιά, την Κυριακή 9 Μαρτίου.
Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει της έναρξης των εγγραφών για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, έγινε και η συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
Στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τον αγώνα και τις κοινές δράσεις που θα αναπτύξουν. Η αλλαγή διαδρομής δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς αφαιρέθηκαν ανηφορικά σημεία και προέκυψε μια πιο επίπεδη και βατή διαδρομή, ικανή να χαρίσει γρήγορες επιδόσεις στους συμμετέχοντες. Επιπλέον, η νέα διαδρομή αναδεικνύει σπουδαία ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της πόλης.
Ο Ημιμαραθώνιος Αθηνών συμπληρώνει 13 χρόνια ζωής
«Η Αθήνα αγαπά τον αθλητισμό και έχει γίνει διεθνής αγωνιστικός προορισμός. Αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο επιλέγουν να συμμετέχουν στα αθλητικά της δρώμενα», τόνισε ο κ. Δούκας και πρόσθεσε:
«Η πόλη προσφέρει ένα μοναδικό σκηνικό, στο οποίο διεξάγονται οι αγώνες, ο κόσμος είναι φιλόξενος και ενθαρρυντικός, ο καιρός είναι συνήθως σύμμαχος κι έτσι οι αγώνες πραγματοποιούνται με τις καλύτερες συνθήκες. Θέλουμε η νέα διαδρομή του φετινού Ημιμαραθωνίου, που είναι πιο γρήγορη και ελκυστική να αγκαλιαστεί από δρομείς κάθε επιπέδου».
Από τη μεριά της, η κ. Σακοράφα είπε: «Βρισκόμαστε στην αφετηρία του συναρπαστικού ταξιδιού του Ημιμαραθωνίου. Ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων πορεύονται από κοινού, με μεγάλη επιτυχία, σε ένα θεσμό που φέτος συμπληρώνει 13 χρόνια ζωής. Έχουμε φροντίσει από κοινού, η Ομοσπονδία του κλασικού αθλητισμού με τον δήμαρχο Χάρη Δούκα και το επιτελείο του, να δημιουργήσουμε μια όμορφη αθλητική και πολιτιστική γιορτή, που θα ικανοποιήσει όσες και όσους συμμετάσχουν, ενώ συνάμα θα αναδείξει τους θησαυρούς του ιστορικού κέντρου της Αθήνας».
13ος Ημιμαραθώνιο Αθήνας: Το πρόγραμμα
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή έως τις 20 Φεβρουαρίου, ωστόσο σε περίπτωση που ο αριθμός συμμετοχών ανά αγώνα δρόμου συμπληρωθεί νωρίτερα, τότε οι εγγραφές για τον συγκεκριμένο αγώνα θα κλείνουν.
Ταυτόχρονα με τον 13ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Δρόμου. Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει τα 5 χλμ. ΟΠΑΠ, αλλά και τον αγώνα των οικογενειών Family Run Πειραιώς, που εισάγει τα παιδιά του Δημοτικού στον μαγικό κόσμο του δρομικού αθλητισμού.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα και τα όρια συμμετοχών έχουν ως εξής:
Κυριακή 9 Μαρτίου
08.30 Ημιμαραθώνιος Αθήνας (έως 9.000 δρομείς)
11.45 Family Run Πειραιώς (έως 2.000 δρομείς)
12.00 Αγώνας δρόμου 5 χλμ. ΟΠΑΠ (έως 12.000 δρομείς)
Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Δρομέων και η ERGO Half Marathon Expo της διοργάνωσης, θα φιλοξενηθούν στο Κλειστό Γήπεδο Π. Φαλήρου - Εγκατάσταση ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίστευτη εμφάνιση από τον αστέρα των Μαϊάμι Χιτ
Απίστευτα σκηνικά στη Μαδρίτη
Όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς
Λόγω των οικονομικών προβλημάτων της ομάδας
Δάκρυσε ο σταρ της τουρκικής ομάδας
«Ο Γιάννης είναι μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της Ευρώπης», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Η ΕΠΟ ανακοίνωσε την ώρα διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας
Πληροφορίες θέλουν τον συνολικό αριθμό της αποστολής που αρνήθηκε να επιστρέψει στην Τεχεράνη να ανέρχεται πλέον σε επτά
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι δύο προτάσεις του Σέρβου θρύλου
Επικράτησαν των Μαρσέλο Αρέβαλο και Μάτε Πάβιτς
Ποιοι θα είναι οι πρώτοι τους αντίπαλοι
Ηττήθηκε κι αποκλείστηκε η Ελληνίδα τενίστρια
Τι είπε για Κόμπι Μπράιαντ και ΛεΜπρόν Τζέιμς
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Ο λόγος πίσω από αυτήν την κίνηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.