- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιώργος Χατζηευσταθίου: Ο αθλητισμός πρέπει επιτέλους να πάει μπροστά
«Όσα συμβαίνουν είναι πληγή για τον αθλητισμό - Δεν γίνεται να αφήνουν υπόνοιες για έναν θρύλο σαν τον Πετρούνια»
Γιώργος Χατζηευσταθίου: Τι είπε ο διακεκριμένος αθλητής της ενόργανης για τις εκλογές της ΕΓΟ, τον Νίκο Προβιά αλλά και το συμβάν με τον Λευτέρη Πετρούνια στα δικαστήρια της Ευελπίδων
Για τις εξελίξεις ως προς τις εκλογές της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας αλλά και τα όσα συνέβησαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων χθες, Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, μίλησε αποκλειστικά στην Athens Voice ο διακεκριμένος Έλληνας αθλητής της ενόργανης γυμναστικής, Γιώργος Χατζηευσταθίου.
«Όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα με αποκορύφωμα το χθεσινό περιστατικό στο δικαστήριο είναι πληγή για το άθλημά μας και τον αθλητισμό γενικότερα», είπε αρχικά ο Γιώργος Χατζηευσταθίου και συνέχισε εξηγώντας αναλυτικά τι έχει συμβεί:
«Ο κύριος Προβιάς επιθυμεί να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Η ήδη υπάρχουσα διοίκηση προσπάθησε να "παγώσει" την υποψηφιότητά του προκειμένου να είναι μοναδικός συμμετέχων στις εκλογές ο δικός της υποψήφιος. Από μόνο του αυτό το γεγονός είναι παράλογο. Είναι προσβολή για την ίδια την δημοκρατία. Γι' αυτό και ο κος Προβιάς κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και αίτηση προσωρινής διαταγής κατά της απόφασης του ΔΣ της ΕΓΟ, υπόθεση για την οποία δικαιώθηκε και θα συμμετάσχει κανονικά στις εκλογές. Προσωπικά με τον κύριο Τσολακίδη δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, δεν μπορώ να φανταστώ να συνεχίσει το ίδιο ΔΣ που είναι τόσα χρόνια».
Στο πλευρό του κ. Προβιά, ο οποίος μέχρι πρότινος εκτελούσε χρέη κριτή, βρίσκονται εκτός του Γιώργου Χατζηευσταθίου οι χρυσοί Ολυμπιονίκες των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας και Δημοσθένης Ταμπάκος, η χάλκινη Ολυμπιονίκης του ανσάμπλ Εύα Χριστοδούλου, η έβδομη Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής, Μορφούλα Ντώνα, η πρωταθλήτρια της δοκού, μέλος της ΕΟΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Βασιλική Μιλλούση και ο προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια, Δημήτρης Ράφτης.
Το αποκορύφωμα των τελευταίων εξελίξεων ήρθε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, όταν ο συνήγορος της ομοσπονδίας, Σπύρος Κλαδάς άφησε να εννοηθεί πως ο κ. Προβιάς μπορεί από τη θέση του να συνέδραμε στην κατάκτηση των μεταλλίων των αθλητών που τον στηρίζουν, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Λευτέρη Πετρούνια.
«Δεν γίνεται να λέει κάποιος τέτοια πράγματα. Για κανέναν αθλητή αλλά ειδικά για έναν θρύλο σαν τον Λευτέρη. Τέτοιες νοοτροπίες είναι που πάνε πίσω την κοινωνία μας και ο αθλητισμός δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο Λευτέρης δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν, κι όμως είναι ακόμα τόσο ενεργός πολυεπίπεδα γιατί αγαπάει αυτό που κάνει και θέλει να το δει να εξελίσσεται. Να έρθουν μικρά παιδιά στον χώρο, να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να ξεπεράσουν και τον ίδιο. Όλοι μας στηρίζουμε τον κο Προβιά γιατί ακριβώς θέλουμε το καλό του αθλήματος. Πρέπει να πάμε μπροστά επιτέλους. Δεν γίνεται να μένουμε στάσιμοι ή ακόμα χειρότερα να κάνουμε βήματα προς τα πίσω. Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει επιτέλους κάτι».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άσχημα νέα για τον επικεφαλής της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας
Δείτε το απίθανο βίντεο που δημοσίευσε η γερμανική ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην «Telegraph»
Οι δηλώσεις ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ναϊμέγκεν για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και Παναθηναϊκός έμαθαν τους αντιπάλους τους στα playoffs σε Champions, Europa και Conference League.
Ο 56χρονος Ελβετο-ιταλός νιώθει «απομονωμένος» από τη... χιονοστιβάδα αρνητικής κάλυψης των ΜΜΕ
Σε περίπτωση πρόκρισης επί της ΤΣΣΚΑ 1948
Το φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι εξελίσσεται σε μία από τις πιο εντυπωσιακές περιόδους για το ελληνικό ποδόσφαιρο
Πότε θα διεξαχθεί η πρώτη αναμέτρηση
Πότε θα δώσει το πρώτο ματς εκτός έδρας
Ανακοινώθηκε επίσημα από την ομάδα
Έμαθε τον δρόμο που οδηγεί στη League Phase
Ο 18χρονος διεθνής Έλληνας εξτρέμ βρίσκεται εδώ και αρκετές ημέρες στη Βεστφαλία
Ποιος βρίσκεται στο επίκεντρο του αφιερώματος
Οι δύο ελληνικές ομάδες περιμένουν τους επόμενους αντιπάλους τους
Στη Νιόν στρέφεται το ενδιαφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου
Μετά το χρυσό στο Τεχνικό οι αδερφές Αλεξανδρή κέρδισαν και στο Ελεύθερο Ντουέτο
Ο Ινφαντίνο απέσυρε το σχέδιο για την «πώληση» του Μουντιάλ μετά από πιέσεις
Ο ισχυρός άνδρας της FIFA κάνει στροφή 180 μοιρών μετά τις αντιδράσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.