- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ενόργανη γυμναστική: Αθλητικό δικαστήριο αφαίρεσε το χάλκινο μετάλλιο από την Τζόρνταν Τσάιλς
Η Ρουμάνα Άνα Μπαρμπόσου θα ανέβει στην τρίτη θέση
Ενόργανη γυμναστική: Αθλητικό δικαστήριο αφαίρεσε το χάλκινο μετάλλιο από την Τζόρνταν Τσάιλς
Η Αμερικανίδα αθλήτρια Τζόρνταν Τσάιλς πρόκειται να χάσει το χάλκινό της μετάλλιο στον αγώνα ενόργανης γυμναστικής γυναικών στις ασκήσεις εδάφους στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) αποφάσισε υπέρ της προσφυγής της Ρουμάνας Άνα Μπαρμπόσου, η οποία θα ανέβει στην τρίτη θέση.
Η Τζόρνταν Τσάιλς δεν έπρεπε να λάβει το σκορ 13.766 που την ανέβασε στην τρίτη θέση
Η Μπαρμπόσου και η ομάδα της είχαν προσφύγει στο CAS αναφέροντας ότι μια έρευνα που υποβλήθηκε για τα αποτελέσματα σε εκείνο το αγώνισμα, έγινε μετά την προθεσμία του ενός λεπτού και ότι η Τσάιλς δεν έπρεπε να λάβει το σκορ 13.766 που την ανέβασε στην τρίτη θέση πίσω από τη νικήτρια Ρεμπέκα Αντράτε από τη Βραζιλία και την ασημένια Σιμόν Μπάιλς από τις ΗΠΑ.
Η 18χρονη Άνα Μπαρμπόσου, ανακοινώθηκε αρχικά ως η χάλκινη Ολυμπιονίκης, κυματίζοντας ακόμη και τη ρουμανική σημαία στη Bercy Arena, πριν υποβιβαστεί στην τέταρτη θέση μετά από αναπροσαρμογή της βαθμολογίας από τους κριτές της βαθμολογίας της Τσάιλς.
Η Τσάιλς είχε αρχικά βαθμολογηθεί με 13.666, ενώ ο Μπαρμπόσου με 13.700.
«Η έρευνα που υποβλήθηκε για λογαριασμό της κας Τζόρνταν Τσάιλς στον τελικό γυναικών στις ασκήσεις εδάφους τέθηκε μετά τη λήξη της προθεσμίας του ενός λεπτού», ανέφερε η CAS.
«Η αρχική βαθμολογία 13.666 που δόθηκε στην κα Τζόρνταν Τσάιλς στον τελικό της άσκησης πάτωμα γυναικών θα αποκατασταθεί».
Η CAS διέταξε επίσης τη διεθνή ομοσπονδία γυμναστικής FIG να καθορίσει την κατάταξη του τελικού και «να απονείμει τα μετάλλια σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση».
Η απόφαση δεν επηρεάζει ούτε την Αντράντε ούτε την Μπάιλς, που σημείωσαν 14.166 και 14.133 αντίστοιχα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λεπτομέρειες απομένουν για την ολοκλήρωση της σπουδαίας μεταγραφής
Πρωταγωνιστής σε μία ακόμα απίστευτη ιστορία ο Βραζιλιάνος
Η γκάφα της νέας ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι είπε ο μάνατζερ του
Ο απολογισμός του Γάλλου super star σε μια ανάρτηση
Δεν είναι λίγοι οι θαυμαστές του που σοκαρίστηκαν από την αλλαγή
Ξέσπασμα του Χαβιέρ Τέμπας: «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να φύγει»
Πανηγυρισμοί από τους οπαδούς της «Ρόχα» μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ
Προ των πυλών η σπουδαία μεταγραφή για τον Έλληνα εξτρέμ
Η στάση των Αργεντίνων προκάλεσε αρνητικά σχόλια λόγω της έλλειψης σεβασμού προς την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια
Πώς διαμορφώνεται μετά το Μουντιάλ 2026
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Ξαναπάτησε χορτάρι ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού
Το μήνυμα του μετά τον χαμένο τελικό
Η αναφορά του για το Μουντιάλ δεν άργησε να γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Αρχίζει πειθαρχική έρευνα
O «Κing Kev» ήταν δυο φορές κάτοχος της Χρυσής Μπάλας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.