Αθλητισμος

Champions League: Γκολ και θέαμα σε Λονδίνο & Μαδρίτη

Ισόπαλα έληξαν τα δύο πρώτα ματς των προημιτελικών

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Champions League: Γκολ και θέαμα σε Λονδίνο & Μαδρίτη
Champions League: Γκολ και θέαμα σε Λονδίνο & Μαδρίτη © EPA

Champions League: Γκολ και θέαμα σε Λονδίνο & Μαδρίτη - Ισόπαλα έληξαν τα δύο πρώτα ματς των προημιτελικών

Μία από τις πιο συναρπαστικές βραδιές στην Ιστορία του Champions League ήταν η 9η Απριλίου 2024. Δύο απίστευτοι προημιτελικοί, δύο ματς στα οποία εκατομμύρια φίλαθλοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρική πανδαισία, με γκολ και συνεχείς ανατροπές. Το ποδόσφαιρο στα καλύτερά του!

Αρχικά, χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η πρώτη «τιτανομαχία» ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 3-3 σε ένα εξαιρετικό σε εξέλιξη ματς στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για τα προημιτελικά του Champions League και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στην 4άδα του θεσμού ενόψει και της ρεβάνς στην Αγγλία στις 17 Απριλίου.

Τέλος, χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε και το παιχνίδι της Άρσεναλ με τη Μπάγερν Μονάχου για την πρώτη φάση των προημιτελικών του Champions League. Οι Βαυαροί αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα, ωστόσο οι Λονδρέζοι ισοφάρισαν και έτσι οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές του στη Γερμανία. Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι 3-3: Ισοπαλία στη ματσάρα του «Μπερναμπέου»

Έτσι έπαιξαν οι δυο ομάδες

Η εξέλιξη του αγώνα

Η κάτοχος του τροπαίου, Μάντσεστερ Σίτι και η Ρεάλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 με ανατροπή στην... ανατροπή στη Μαδρίτη. Με τη συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου το σκορ ήταν 2-1 για τη «βασίλισσα» παρότι η Σίτι είχε προηγηθεί. Ήταν μόλις ο δεύτερος νοκ-άουτ αγώνας στα χρονικά του θεσμού με τρία γκολ στα πρώτα 15 λεπτά.

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.

Στο β΄ ημίχρονο οι πρωταθλητές Ευρώπης ανέκτησαν το προβάδισμα με δύο «απανωτά» καταπληκτικά γκολ των Φόντεν, Γκβάρντιολ, αλλά «απάντησε» στο 79΄ ο Βαλβέρδε για το τελικό 3-3. Έτσι, η Ρεάλ απέφυγε την ήττα σε ματς με ιστορική σημασία για τον Κάρλο Αντσελότι, που έγινε ο πρώτος προπονητές με 200 αγώνες στη διοργάνωση. Η Σίτι παραμένει αήττητη εδώ και 14 μήνες στη διοργάνωση και έχει πλέον τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης.

Οι συνθέσεις

ΡΕΑΛ: Λουνίν, Καρβαχάλ, Τσουαμενί, Ρίντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Κρόος (72' Ντίαθ), Καμαβινγκά, Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο (72' Μόντριτς), Βινίσιους (86' Χοσέλου)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Στόουνς, Ακάντζι, Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβατσιτς, Σίλβα, Φόντεν (87' Άλβαρες), Γκρίλις, Χάλαντ

Τα highlights

Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου 2-2: Η πρόκριση θα κριθεί στη Γερμανία

Έτσι έπαιξαν οι δυο ομάδες

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο βόρειο Λονδίνο η εμπειρία της Μπάγερν μέτρησε περισσότερο από τον ενθουσιασμό και τη φόρμα της Άρσεναλ. Οι Βαυαροί απέσπασαν πολύτιμο 2-2 και ελπίζουν ότι στη ρεβάνς της 17ης Απριλίου θα προκριθούν, διασώζοντας μια χαμένη σεζον. Για τους φιλοξενούμενους σκόραρε με πέναλτι ο Χάρι Κέιν, ο οποίος συμπλήρωσε 15 γκολ εναντιον της Άρσεναλ, βρίσκοντας δίχτυα σε κάθε μία από τις τελευταίες δέκα σεζόν είτε ως παίκτης της Τότεναμ είτε -πλέον- της Μπάγερν!

Με το γκολ αυτό ο Άγγλος έφτασε τα 39 γκολ στα πρώτα του 38 ματς της καριέρας του στο Μόναχο. Ο Ζερζ Γκνάμπρι σημείωσε το πρώτο γκολ των πρωταθλητών Γερμανίας, κόντρα στην ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Για τους «κανονιέρηδες» το σκορ είχε ανοίξει ο Σάκα, ενώ το τελικό 2-2 διαμόρφωσε ο Τροσάρ μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια και ασίστ του Γκαμπριέλ Ζεσούς.

Οι συνθέσεις

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλίμπα, Γκάμπριελ, Κίβιορ (46' Ζιντσένκο), Έντεγκαρντ, Ζορζίνιο (67' Ζεσούς), Ράις, Σακά, Μαρτινέλι (66' Τροσάρ), Χάβερτς (86' Παρτέι) ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ντέιβις, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Λάιμερ, Γκνάμπρι (70' Γκερέιρο), Μουσιάλα, Σανέ (66' Κομάν), Κέιν

Τα highlights

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων προημιτελικών του Champions League:

Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου 2-2 (12΄ Σάκα, 76΄ Τροσάρ - 18΄ Γκνάμπρι, 32΄ πέν. Κέιν)

Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι 3-3 (12΄αυτ. Ρούμπεν Ντίας, 14΄ Ροντρίγο, 79΄ Βαλβέρδε - 2΄ Μπερνάρντο Σίλβα, 66΄ Φόντεν, 71΄ Γκβάρντιολ)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ντόρτμουντ 10/04

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα 10/04

Η εξέλιξη του θεσμού

Cup tree provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ