Αθλητισμος

Champions League: Ξεκινούν απόψε οι ρεβάνς των «16»

Μπάγερν Μονάχου-Λάτσιο και Σοσιεδάδ-Παρί Σεν Ζερμέν στο σημερινό πρόγραμμα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το τρόπαιο του Champions League
Το τρόπαιο του Champions League © EPA

Champions League: Ξεκινούν απόψε οι ρεβάνς των «16» - Μπάγερν Μονάχου-Λάτσιο και Σοσιεδάδ-Παρί Σεν Ζερμέν στο σημερινό πρόγραμμα

Η Μπάγερν που βρίσκεται σε κρίση, θα πρέπει να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση  απέναντι στη Λάτσιο μετά την ήττα στη Ρώμη (1-0), απόψε στο ξεκίνημα των ρεβάνς  στη φάση των «16» του Champions League, ενώ Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι, θα χρειαστεί να επιβεβαιώσουν τις επιτυχίες τους από τα πρώτα παιχνίδια, προχωρώντας στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων στον κόσμο, που διεξάγεται για τελευταία φορά με αυτή την τρέχουσα μορφή της.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει αποκτήσει προβάδισμα δύο τερμάτων πριν ταξιδέψει στο Σαν Σεμπαστιάν για να παίξει (5/3) με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (2-0 στον πρώτο αγώνα), ενώ οι δύο τελευταίοι πρωταθλητές Ευρώπης, που αγωνίζονται την Τετάρτη (6/3), επιβλήθηκαν εκτός έδρας πριν από τρεις εβδομάδες, η Ρεάλ Μαδρίτης στη Λειψία (1-0) και η Μάντσεστερ Σίτι στην Κοπεγχάγη (3-1).

Ο «γίγαντας» του Μονάχου δεν έχει αυτή την άνεση. Αγνώριστη εδώ και ένα μήνα, η πρωταθλήτρια Γερμανίας δεν προχωρά πια. Ηττημένη τρεις φορές στους πέντε τελευταίους αγώνες της σε όλες τις διοργανώσεις, έμεινε δέκα βαθμούς πίσω από την Μπάγερ Λεβερκούζεν και την κορυφή  στην Bundesliga.

Η Μπάγερν θέλει να...αποφύγει το 2019

Αποκλεισμένη από σύλλογο της 3ης κατηγορίας, τη Σααρμπρίκεν (2-1), στη φάση των «16» του Κυπέλλου Γερμανίας, ηττημένη τον Αύγουστο στο Σούπερ Καπ Γερμανίας από τη Λειψία (3-0), η Μπάγερν κινδυνεύει να τελειώσει τη σεζόν χωρίς ούτε ένα τρόπαιο.

Είναι ήδη επίσημο ότι ο προπονητής της Τόμας Τούχελ θα αποχωρήσει μετά το τέλος της σεζόν, αλλά ο πρώην τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν έχει κάνει θαύματα στο παρελθόν στο Champions League, κερδίζοντας αυτό  του 2021 επικεφαλής μιας Τσέλσι που δυσκολευόταν όταν έφτασε τον Ιανουάριο του ίδιου έτους.

Χωρίς τον Νταγιό Ουπαμεκανό, που αποκλείστηκε επειδή ήταν «υπεύθυνος» για το νικητήριο πέναλτι του Τσίρο Ιμόμπιλε στον πρώτο αγώνα, η Μπάγερν βασίζεται στην ευρωπαϊκή της τεχνογνωσία για να αποφύγει να χάσει τα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2019 και τον αποκλεισμό από τη Λίβερπουλ (3 -1/ 0-0). Αλλά και η Λάτσιο δεν είναι σε εξαιρετική φόρμα, έχοντας ηττηθεί στους δύο τελευταίους αγώνες της στη Serie A, και βρίσκεται στην 9η θέση της κατάταξης στην Ιταλία.

Με τη βοήθεια του Μπαπέ για να μην...τριτώσει το κακό

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει περισσότερα περιθώρια από την Μπάγερν, αλλά χαρακτηρίζεται από...εσωστρέφεια, αφού ο Κιλιάν Μπαπέ δεν έχει παίξει πλήρως τα τρία τελευταία ματς του συλλόγου. Ο σταρ, που ανακοίνωσε την αποχώρησή του στο τέλος της σεζόν, και ο προπονητής Λουίς Ενρίκε έδωσε τις εξηγήσεις τους (σ.σ: πρέπει να μάθουμε να παίζουμε χωρίς τον Μπαπέ), αλλά η δυσφορία παραμένει.

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου (τέσσερα γκολ) θα πρέπει ωστόσο να είναι παρών για να προσπαθήσει να αποτρέψει την Παρί Σεν Ζερμέν από το να χάσει το τρένο των προημιτελικών για τρίτη συνεχόμενη φορά. Η πρωταθλήρια παραούσα στην «8αδα» σερί μετά το 2017

Τα προημιτελικά είναι μια συνάντηση που η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχει χάσει από το 2017, ηττημένη στη φάση των «16» από τη Μονακό του Μπαπέ (5-3/1-3). Οι πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, όπως ο Φιλ Φόντεν, σκόρερ  χθες (3/3) δύο γκολ στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-1).Την Τετάρτη, οι «Sky Blues» δεν έχουν παρά να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους έναντι των Δανών της Κοπεγχάγη.

Το χαμηλό εμπόδιο των Μαδριλένων

Τέλος, τα προημιτελικά φαίνεται να είναι το χαμηλό εμπόδιο για τη Ρεάλ Μαδρίτης, που δεν τα έχει χάσει από το 2020 και τον αποκλεισμό από τη Σίτι (2-1/2-1). Προσοχή όμως, οι Μαδριλένοι   σταμάτησαν (2-2) στη Βαλένθια το Σάββατο (2/3) και πιέστηκαν περισσότερο από την Λειψία στη Γερμανία, από ό,τι δείχνει το σκορ.

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών αγώνων στους «16» του Champions League

5/3
22:00 Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Λάτσιο (Ιταλία) Α' Αγώνας: 0-1 
22:00 Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) Α' Αγώνας: 0-2 

6/3
22:00 Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Λειψία (Γερμανία) Α' Αγώνας: 1-0
22:00 Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Κοπεγχάγη (Δανία) Α' Αγώνας: 3-1

12/3
22:00 Αρσεναλ (Αγγλία)-Πόρτο (Πορτογαλία) Α' Αγώνας: 0-1 
22:00 Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Νάπολι (Ιταλία) Α' Αγώνας: 1-1

13/3
22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Ιντερ (Ιταλία) Α' Αγώνας: 0-1
22:00 Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία) Α' Αγώνας: 1-1

* Η κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου (14:00) στη Νιόν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ