- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έφυγε νικήτρια από τη Χάγη η Εθνική μπάσκετ με 74-72
Σπουδαίο ματς από τον Βασίλη Τολιόπουλο, που σημείωσε 26 πόντους
Έφυγε νικήτρια από τη Χάγη η Εθνική μπάσκετ με 74-72. Σπουδαίο ματς από τον Βασίλη Τολιόπουλο, που σημείωσε 26 πόντους
Αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στο Eurobasket 2025 έκανε η Εθνική μας ομάδα, με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, καθώς επικράτησε εκτός έδρας της Ολλανδίας με 74-72. Σπουδαίο ματς από τον Βασίλη Τολιόπουλο, που σημείωσε 26 πόντους, 8 ασίστ και το νικητήριο καλάθι.
Δυνατό ξεκίνημα από την Εθνική
Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που προηγήθηκε με 7-2 στα πρώτα τρία λεπτά, με τον Τολιόπουλο να έχει πέντε πόντους. Γρήγορα οι Ολλανδοί έφεραν τη διαφορά στον πόντο (7-6) με κύριο εκφραστή των επιθέσεών τους τον Κράαγκ. Η Ελλάδα έφθασε σε νταμπλ σκορ (12-6) στο 7′ με τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου και ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο στο +4 (16-12), παίρνοντας πόντους μόνο από τρεις παίκτες (Τολιόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Μωραΐτης) και με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να είναι εντυπωσιακός στην άμυνα με τρεις τάπες.
Το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, έχοντας σταθερά ένα μικρό προβάδισμα, με τον Παπαγιάννη να διαμορφώνει με κάρφωμα το 18-14 στο 12′. Ωστόσο, κάπου εκεί χάλασε η εικόνα της Εθνικής και στις δύο πλευρές του παρκέ και οι Ολλανδοί πήραν ψυχολογία. Οι γηπεδούχοι εκτελούσαν καλά από την περιφέρεια, έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο και με σερί 17-0 βρέθηκαν στο 31-18 στο 16′. Η Ελλάδα μπόρεσε να επιστρέψει στο παιχνίδι, πήρε σημαντικές βοήθειες από τους Καλαϊτζάκη και Λούντζη, μειώνοντας σε 39-32 στο ημίχρονο.
Καταπληκτικό παιχνίδι από τον Τολιόπουλο
Στο +9 βρέθηκαν οι Ολλανδοί στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τον Φαν Μπρι να διαμορφώνει το 41-32. Παρ’ όλα αυτά, σταδιακά η Εθνική μας ομάδα άρχισε να δείχνει και πάλι το καλό της πρόσωπο και στις δύο πλευρές του παρκέ, ροκανίζοντας πολύ γρήγορα τη διαφορά. Πρωταγωνιστής ο Τολιόπουλος, που έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, τόσο εκτελεστικά, όσο και δημιουργικά. Ο γκαρντ του Άρη με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στην Ελλάδα μετά από αρκετή ώρα, με το 56-53 στο 28′. Τελικά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +4 (62-58), έχοντας ένα εντυπωσιακό επιμέρους 30-19 σ’ αυτό το δεκάλεπτο.
Τολιόπουλος και Χαραλαμπόπουλος κλείδωσαν τη νίκη
Ο Βασίλης Σπανούλης άλλαξε αρκετά το σχήμα της ομάδας στην αρχή της τελευταίας περιόδου, βάζοντας στο παιχνίδι και τον Βαγγέλη Ζούγρη, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών. Ωστόσο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε τον καλό επιθετικό ρυθμό που είχε βρει στη τρίτη περίοδο και με συνεχόμενους πόντους του Φράνκε, οι Ολλανδοί προσπέρασαν με 63-62. Σχεδόν τέσσερα λεπτά χρειάστηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για να σκοράρει στη τέταρτη περίοδο. Καθοριστικός ο Μωραΐτης που με τέσσερις πόντους έβαλε μπροστά την Εθνική με 70-68, δύο λεπτά πριν το τέλος. Ο Σάφτεναρ ισοφάρισε σε 70-70 και με 1/2 βολές, διαμόρφωσε το 71-70, στο 1:13. Ο Παπαγιάννης έκανε επιθετικό φάουλ, οι Ολλανδοί βήματα και ο Τολιόπουλος με λέι απ πέτυχε το 72-71 στα 29 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, οι Έλληνες διεθνείς έκλεψαν και ο Χαραλαμπόπουλος κάρφωσε για το 74-71, “κλειδώνοντας” τη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 12-16, 39-32, 58-62, 72-74
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξέσπασμα του Χαβιέρ Τέμπας: «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να φύγει»
Πανηγυρισμοί από τους οπαδούς της «Ρόχα» μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ
Προ των πυλών η σπουδαία μεταγραφή για τον Έλληνα εξτρέμ
Η στάση των Αργεντίνων προκάλεσε αρνητικά σχόλια λόγω της έλλειψης σεβασμού προς την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια
Πώς διαμορφώνεται μετά το Μουντιάλ 2026
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Ξαναπάτησε χορτάρι ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού
Το μήνυμα του μετά τον χαμένο τελικό
Η αναφορά του για το Μουντιάλ δεν άργησε να γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Αρχίζει πειθαρχική έρευνα
O «Κing Kev» ήταν δυο φορές κάτοχος της Χρυσής Μπάλας
Οι παίκτες προσγειώθηκαν στη Μαδρίτη με το τρόπαιό τους
Αν περάσει το εμπόδιο της Ντινάμο Κιέβου
Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο μπροστά στο κοινό της, όμως όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες έγιναν μάρτυρες μιας εμπειρίας που ξεπέρασε το αποτέλεσμα.
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
Πότε θα διεξαχθούν οι αγώνες
Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και αύρες νερού
Η νέα «προσθήκη» της FIFA
Το πιο κερδοφόρο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας - Ενισχύεται η θέση του Τζιάνι Ινφαντίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.