Αθλητισμος

Χρήστου και Μακρυγιάννης «αγκαζέ» στον τελικό των 100μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο

Είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων που δύο Έλληνες θα κολυμπήσουν στον ίδιο τελικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κολύμβηση: Δυο Έλληνες στον τελικό των 100μ του Παγκοσμίου στο ύπτιο
© EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Κολύμβηση: Δυο Έλληνες πέρασαν στον τελικό των 100μ του ύπτιου

Διπλή ελληνική συμμετοχή θα έχουμε αύριο (13/2, 18:59) στον τελικό των 100μ. ύπτιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κολύμβησης της Ντόχα. Κι αν για τον Απόστολο Χρήστου ήταν κάτι αναμενόμενο, δεν συμβαίνει το ίδιο στην περίπτωση του Βαγγέλη Μακρυγιάννη, ο οποίος δεν αρκέστηκε στην εξασφάλιση της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες (από τον πρωινό προκριματικό, όπου έπιασε το όριο), αλλά πήρε και το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος, στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του.

Συνολικά, ο Απόστολος Χρήστου με 53.62 πήρε την τέταρτη θέση, πέρασε για δεύτερη φορά στον τελικό των 100μ. ύπτιο (έχει και τρεις συμμετοχές στα 50μ.) και αύριο θα επιδιώξει να πετύχει κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση της Βουδαπέστης. Αν πλησιάσει περισσότερο τους χρόνους του, ο Έλληνας πρωταθλητής είναι σίγουρα ικανός για μετάλλιο. Ο Μακρυγιάννης, από την άλλη πλευρά, πήρε την έκτη θέση με 53.67 και εξασφάλισε με τη σειρά του τη συμμετοχή του στον τελικό της Τρίτης (13/2).

Η δεύτερη φορά στην ιστορία

Είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων που δύο Έλληνες θα κολυμπήσουν στον ίδιο τελικό. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί το 2007 στη Μελβούρνη, στα 400μ. μικτή ατομική, με τον Γιάννη Δρυμωνάκο να κατακτά την πέμπτη θέση και τον Βασίλη Δεμέτη την έκτη.

Την καλύτερη επίδοση των ημιτελικών σημείωσε το μεγάλο φαβορί του αγωνίσματος, ο Αμερικανός Χάντερ Άρμστρονγκ, με 53.04, ακολουθούμενος από τον Νοτιοαφρικανό Πίτερ Κέτζε (53.07) και τον Ισπανό Ούγκο Γκονζάλεθ (53.22). Ανάμεσα στους δύο Έλληνες βρέθηκε ο Ελβετός Ρόμαν Μιτιούκοφ (53.64) και την οκτάδα συμπλήρωσαν ο Τσέχος Μίροσλαβ Κνέντλα (53.70) και ο Αμερικανός Τζακ Εϊκινς (53.72).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ