- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεκινούν απεργία οι διαιτητές και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Ποιες είναι οι απαιτήσεις τους - Στον αέρα το πρωτάθλημα
Ξεκινούν απεργία οι διαιτητές και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ποιες είναι οι απαιτήσεις τους - Στον αέρα το πρωτάθλημα
Οι Έλληνες διαιτητές και βοηθοί Α' κατηγορίας ενημέρωσαν ότι ξεκινούν απεργία από την επόμενη (14η) αγωνιστική της Super League στις 9 και 10 Δεκεμβρίου. Στην επιστολή τους προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) θέτουν τρία πολύ σημαντικά ζητήματα.
Με τελευταία αφορμή τις απειλές εναντίον του συναδέλφου τους Τάσου Παπαπέτρου και της οικογένειάς του, οι διαιτητές ζητούν άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, απαγόρευση δηλώσεων αξιωματούχων σχετικά με τη διαιτησία και εξιχνίαση των υποθέσεων βίας κατά διαιτητών που εκκρεμούν.
Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής των διαιτητών στην ΚΕΔ:
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της ΚΕΔ, Αξιότιμα μέλη της ΚΕΔ
Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες και ξένοι διαιτητές όπως επίσης και μέλη της εκάστοτε ΚΕΔ έχουν γίνει μόνιμος στόχος, σάκος του μποξ και αποδιοπομπαίος τράγος μετάθεσης των ευθυνών.
Ανακοινώσεις που μένουν ατιμώρητες, προπηλακισμοί, bulling, καταστροφή χαρακτήρων, απειλές, λεκτικές και φυσικές επιθέσεις, άγνοια βασικών κανονισμών των κανόνων παιχνιδιού, άγνοια βασικών κανόνων λειτουργίας του VAR είναι μόνο λίγα από αυτά που έχουν καταστήσει το κλίμα τοξικό για ποδόσφαιρο.
Τα συμβάντα του τελευταίου μήνα, με τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι και το μαγαζί του διαιτητή Ανδρέα Γκάμαρη αλλά και τις απειλές που δέχθηκε ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου και η οικογένειά του μετά τον αγώνα της Super League 1 στις 3/12/2023 Βόλος Ολυμπιακός είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Στο παρελθόν έγιναν συναντήσεις, πήραμε υποσχέσεις, αλλά δυστυχώς τα πράγματα οδεύουν όχι απλά προς το χειρότερο αλλά περισσότερο προς τον γκρεμό. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες ώστε οι Έλληνες διαιτητές και βοηθοί διαιτητές της 1ης κατηγορίας να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους με ασφάλεια.
Ως συνέπεια των ανωτέρω, το σώμα διαιτητών και βοηθών διαιτητών 1ης κατηγορίας έχει λάβει την απόφαση να μην ασκήσει τα καθήκοντά του σε κανέναν αγώνα, ξεκινώντας από την 14η αγωνιστική της Super League 1 και μέχρι οι συνθήκες να καταστούν ομαλές για τη σωματική ακεραιότητά μας!
Στόχος όλων από αυτήν μας την ενέργεια είναι να προστατεύσουμε εμάς και τις οικογένειές μας.
Γι’ αυτόν το λόγο:
Παρακαλούμε άμεσα σε συνάντηση με τους Πρόεδρο ΕΠΟ, Πρωθυπουργό, Υπ. Δημοσίας Τάξεως και Υπουργό Αθλητισμού.
Να απαγορεύονται και να τιμωρούνται οι επίσημες δηλώσεις αξιωματούχων ομάδων κατά τη δημοσίευση των ορισμών, πριν και μετά των αγώνων. Άμεση εξιχνίαση των υποθέσεων ΒΙΑΣ κατά αξιωματούχων διαιτησίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπουδαία κίνηση για το «τριφύλλι»
Νέο κεφάλαιο στην καριέρα του Αιγύπτιου επιθετικού
«Θέλω να συνεργάζομαι με έναν προπονητή με τον οποίο νιώθω χαρούμενος αυτή τη στιγμή»
Το κλίμα ήταν τεταμένο πριν από τη σέντρα
Κάνει πρεμιέρα στο 1000άρι τουρνουά του Τορόντο
Η ώρα και το κανάλι της αναμέτρησης
Τι αναφέρουν τα νέα δημοσιεύματα
Eκεί όπου ξεκίνησε το ταξίδι προς την κορυφή του NBA
Η ανάρτησή της στα social media
Ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού παραδέχθηκε τις δυσκολίες απέναντι στη Ναϊμέγκεν
Ανοιχτοί λογαριασμοί για την πρόκριση στα playoffs του Champions League
Συγκίνηση στο Μιλάνο για τον εμβληματικό αρχηγό των «ροσονέρι»
Νίκη με 2-0 σετ και πρόκριση στον επόμενο γύρο του Masters 1000 του Μόντρεαλ
Η ελληνική ομοσπονδία παίρνει θέση μετά τις διεθνείς αντιδράσεις για το σχέδιο πώλησης ποσοστού του Μουντιάλ
Ξανά στην Θεσσαλονίκη επιστρέφει ο Έλληνας αμυντικός μετά από μια 5ετία στο εξωτερικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.