Αθλητισμος

LadiesRun 2023: Ρεκόρ θηλυκών vibes στον ομορφότερο αγώνα της χρονιάς

Εκατοντάδες γυναίκες απέδειξαν πως η άθληση και η αλληλεγγύης μπορούν να γίνουν αφορμή για την πιο μεγάλη γιορτή.

62222-137653.jpg
A.V. Team
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ladies Run

Ladies Run 2023: Για πρώτη φορά συμμετείχαν κορίτσια από 15 ετών στην υπερπολυτελή Astir Marina.

Ο πρώτος και αυθεντικός αγώνας γυναικών της χώρας μπήκε θριαμβευτικά στην δεύτερη δεκαετία του με τις δρομείς να σχηματίζουν ένα πολύχρωμοζωντανό ποτάμι, στο πιο όμορφοκομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Όλες έτρεξαν με παλμό, γνωρίζοντας πως ο ομορφότερος και πιο premium αυτός αγώνας, έχει πέρα από την αθλητική του διάσταση και το λαμπερό στυλ, μια σημαντικότατη κοινωνική πτυχή: το Ladies Run είναι ένας θεσμός αλληλεγγύης που στηρίζει ευπαθείς ομάδες γυναικών μέσω του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ.

Ladies Run
Για 11η χρονιά, η Αθηναϊκή Ριβιέρα γέμισε χρώμα και χαμόγελα.

Το ημερολόγιο έγραφε Κυριακή 29 Οκτωβρίου όταν φτάσαμε στην Βουλιαγμένη με δυνατή πρωινή λιακάδα. Σε όλους τους χώρους της Astir Beach συναντούσαμε ladies κάθε ηλικίας με φούξια T-Shirt (ειδικά σχεδιασμένο από την Intersport, SportsPartner του θεσμού) να σχηματίζουν χαρούμενα πηγαδάκια.Όσες δεν είχαν προμηθευτεί το τεχνικό τισερτ τους από το Σάββατο που είχε ανοίξει η γραμματεία, στέκονταν τώρα στην ουρά για να παραλάβουν τον goodie bag της ERGO Ασφαλιστικής (που κάλυψε κάθε συμμετέχουσα με ασφάλεια προσωπικού ατυχήματοςκαι αστικής ευθύνης) με τα αναμνηστικά του αγώνα.

Ladies Run
Πριν τον αγώνα, οι ladies βρέθηκαν στο beauty salon της Εθνικής Τράπεζας για να τρέξουνπιο λαμπερές από ποτέ.

Οι ladies που είχαν ήδη φορέσει τη… στολή της αναμέτρησης επισκέπτονταν τα περίπτερα των χορηγών για να περιεργαστούν τα αναδιπλούμενα smartphones 5ης γενιάς της και τα νέα wearables της Samsung, Χρυσού Χορηγού του LadiesRun.

Στο booth της  Εθνικής Τράπεζας,είχε στηθεί ένα beauty salonγια να τρέξουν οι ladies ακόμα πιο λαμπερές. Επιπλέον αξίζει να υπογραμμιστεί ότι με κάθε εγγραφή που ολοκληρώθηκε με τη χρήση των Καρτών της Εθνικής Τράπεζας, ο Banking Partner του θεσμού πρόσφερε επιπλέον 5 ευρώ στο σωματείο ΔΕΣΜΟΣ.

Ladies run
Στο φετινό Ladies Run, η διάθεση ήταν στα ύψη

Μισή ώρα πριν την εκκίνηση, όλες οι αθλήτριες συγκεντρώθηκαν στο χορτάρι, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του ναού του Απόλλωνα Ζωστήρα υπό τις οδηγίες της  Μάντης Περσάκη. Το ζέσταμα ήταν μια πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ που πρόσφερε και την αποθεραπεία μετά το event, στις ξαπλώστρες της Astir Beach.

Αμέσως μετά, όλη η κοσμοπλημμύρα της πλαζ μεταφέρθηκε στον δρόμο έξω από το συγκρότημα. Η αθλήτρια της ξιφασκίας και του μπάσκετ Γεωργία Καλτσή εμψύχωνε τις δρομείς στην αφετηρία ενώ ο Κίμων Φραγκάκης, εμπνευστής του θεσμού, παρέδωσε το αποδεικτικό κατάθεσης της φετινής προσφοράς του Ladies Run στην εκπρόσωπο του σωματείου ΔΕΣΜΟΣ, Μαργαρίτα Παλαβίδου. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος καλωσόρισε τις ladies στην πόλη του και έδωσε συγχαρητήρια στη διοργάνωσητονίζοντας πως το LadiesRun είναι ο πιο σημαντικόςκαι προπαντός όμορφος αγώνας που γίνεται στην περιοχή.

Ladies run
Χαρά, θηλυκότητα και στιλ, στο Ladies Run 2023

Ο Νίκος Πολιάς,ο κορυφαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος και υπεύθυνος εδώ και χρόνια για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων του αγώνα, έδωσε τις τελευταίες τεχνικές συμβουλές στις αθλήτριες και τον λόγο πήρε η αγαπημένη ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα. Αφού δήλωσε πως «το να είσαι γυναίκα ήδη συνεπάγεται έναν αγώνα διαρκείας» ενθάρρυνε τις δρομείς θυμίζοντας τους πως τρέχουν για έναν αξιοθαύμαστο σκοπό, στηρίζοντας άλλες γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

Με το «πάμε» της εκκίνησης,οι αθλήτριες ξεχύθηκαν προς τον ανηφορικό καταπράσινο δρόμο της χερσονήσου του Αστέρα για να περάσουν μέσα από το υπερπολυτελες ξενοδοχειακό συγκρότημα Four Seasons και την ανακαινισμένη Astir Marina. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τις περίμεναν δυο δροσιστικοί σταθμοί (με νερά ΘΕΟΝΗ σε χάρτινη ανακυκλώσιμη συσκευασία) αλλά και ακροβολισμένοι εθελοντές που φρόντιζαν για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Ladies Run
Συγκέντρωση και προετοιμασία, λίγο πριν την εκκίνηση.

Σχεδόν δεκαοκτώ λεπτά αργότερα η πρώτη αθλήτρια Ειρήνη Τσουπάκη, έκοψε την κορδέλα του τερματισμού και μάλιστα 1 λεπτό και 11 δευτερόλεπτα μπροστά από την δεύτερη Εμμανουέλα Πλάκα. Αμέσως μετά, πόζαρε μπροστά στο ασθενοφόρο του Ομίλου ΙΑΣΩ που ήταν ήταν για άλλη μια χρονιά στην Astir Beach με εξιδεικευμένο ιατρικό προσωπικό για παν ενδεχόμενο. Ας σημειωθεί πάντως ότι χάρη στον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων, στα 11 χρόνια του θεσμού δεν έχει υπάρξει κανένας τραυματισμός.

Σταδιακά οι δρομείς κατέφθαναν στην γραμμή του τερματισμού, αραιά στην αρχή, μαζικά αργότερα, και έμπαιναν ξανά στους χώρους της AstirBeach για να αναπληρώσουν τις δυνάμεις τους με ένα δυναμωτικό ρόφημα ArlaProtein. Χαρούμενες που ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τρέχοντας 5 χιλιόμετρα σε ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, φορούσαν υπερήφανα στο λαιμό, το αναμνηστικό που σχεδίασε και πρόσφερε η PRIGIPO, OfficialJeweler του LadiesRun. Ήταν μια χρυσήκρεμαστή «σταγόνα» που συνοδευόταν από την εύστοχη ένδειξη «για όσα κατάφερες με τον ιδρώτα σου!».

Ladies Run
Η ανανεωμένη Astir Marina αποτέλεσε μέρος της διαδρομής του φετινού Ladies Run, δίνοντας αέρα Μονακό στην κούρσα

Μόλις τερμάτισε και η τελευταία αθλήτρια, δόθηκε το σήμα για να συγκεντρωθούν οι δρομείςμπροστά στο βάθρο των απονομών. Πριν δοθούν τα μετάλλια στις νικήτριες, έγιναν οι τιμητικές βραβεύσεις. Η Φωτεινή Δάρρα πρόσφερε μια «χρυσή ελιά» δια χειρός VALAES στον δήμαρχο Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο. Η Γεωργία Καλτσή παρέδωσε μια ακόμα ελιά στην CEO του Astir Palace Πένυ Ζαγλαρίδου. Τέλος, μια ακόμη συλλεκτική, καλλιτεχνική «ελιά» δόθηκε στην εκπρόσωπό του Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ από τα χέρια της Μάντης Περσάκη. Και ήρθε η μεγάλη στιγμή για τις απονομές των (ιδιαίτερα πρωτότυπων) μεταλλίων VALAES τα οποία είχαν σχήμα στεφανιού ελιάς.

Τα βραβεία της γενικής κατάταξης παρέδωσε στις νικήτριες ο Γιώργος Φρέρης,MarketingManager του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Samsung Hellas Electronics, Χρυσού Χορηγού του Ladies Run. Πρώτηαναδείχθηκε η Ειρήνη Τσουπάκη με χρόνο 17:57. Δεύτερη ήταν η Εμμανουέλα Πλάκα με 19:08 και τρίτη η πολυνίκης του θεσμού Ντενίζ Δημάκη (η οποία επανήλθε δριμύτερη μετά την περσινή της εγκατάλειψη λόγω ενοχλήσεων στο πόδι), με 19:20.

Πέρυσι το Ladies Run επεκτάθηκε ηλικιακά με την κατηγορία 60+. Φέτος ήταν η σειρά των κοριτσιών να αποκτήσουν θέση στον αγώνα με την καθιέρωση της κατηγορίας 15+. Εδώ νικήτρια αναδείχθηκε η Ελισάβετ Winters με χρόνο 25:39. Ακολούθησε η Ανδριάννα Ζαρκαδούλα με 26: 43 ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ιωάννα Μαρία Ποσονίδη με χρόνο 30:57. Τις απονομές έκανε η Μαργαρίτα Κανδύλη, Regional Marketing Communications Manager της Intersport.

Ladies Run
H Μάντη Περσάκη δίνει στις ladies tips σωστής προθέρμανσης πριν τον αγώνα.

Στην κατηγορία 18 έως 29 ετών, το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο πήγαν στις αντίστοιχες δυο νικήτριες της γενικής κατάταξης Ειρήνη Τσουπάκη και Εμμανουέλα Πλάκα ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Δανάη Πασπάτη με 20:01. Τις απονομές έκανε η Corporate Secretary του ΟΠΑΠ, Μάρι Εμμανουήλ.

Αμέσως μετά, η Ελευθερία Βολιώτη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Καρτών της Εθνικής Τράπεζας, Banking Partner του Ladies Run πήρε θέση για τις απονομές στην κατηγορία 30+. Η Γιώτα Βλαχάκη (η οποία μάλιστα τέταρτη στη γενική κατάταξη) ανέβηκε στο ψηλότερο βάθρο της ηλικιακής κατηγορίας της με 19:56 ενώ η Ρίτα Καραγιάννη (20:58) και η Ελένη Νικολοπούλου (21:28) κατέλαβαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ladies Run
Η διαδρομή του Ladies Run επιφύλασσε εκπλήξεις, καθώς οι δρομείς πέρασαν και μέσα από τις εντυπωσιακές εγκαταστάσειςτου Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

Στην επόμενη κατηγορία, 40+, η Ντενίζ Δημάκη (τρίτη στη γενική κατάταξη) πήρε το χρυσό μετάλλιο με δεύτερη την Κωνσταντίνα Νάστου (22:20) και τρίτη την Μέλανι Δαλακούρα (22:35). Οι τρεις νικήτριες παρέλαβαν τα βραβεία τους από τα χέρια της Άντζελας Κοτρώτσου, Γενικής Διευθύντριας της Arla Foods Hellas (με το  Arla Protein να είναι το Official Drink του Ladies Run).

Τέλος, στην κατηγορία 60+ νικήτρια αναδείχθηκε η Πηνελόπη Τσαντούλα με χρόνο 32:02, με δεύτερη τη Νταϊάνα Τζελαλή (32:13) και τρίτη την Χρύσα Καρίτσα (33:41). Τα μετάλλια απένειμε η Χριστίνα Ταμπουρέα, Γενική Εμπορική Διευθύντρια του Ομίλου ΙΑΣΩ, Health Partner του Ladies Run.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ