Αθλητισμος

Ανησυχία για τον Τζιανλούκα Βιάλι που πάσχει από καρκίνο, χειροτέρεψε η κατάσταση της υγείας του

Ταξίδεψαν για να τον επισκεφτούν στο νοσοκομείο η μητέρα και ο αδερφός του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιδεινώθηκε η κατάσταση του Τζιανλούκα Βιάλι που μάχεται με τον καρκίνο
O Tζιανλούκα Βιάλι © EPA/Εusebio Del Fiore

Επιδεινώθηκε η κατάσταση του Τζιανλούκα Βιάλι που μάχεται με τον καρκίνο

Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα για την υγεία του άλλοτε θρύλου της Σαμπντόρια και εθνικής Ιταλίας Τζιανλούκα Βιάλι. Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωσή του πως αφήνει επ' αόριστον τη θέση του στο επιτελείο του Ρομπέρτο Μαντσίνι στην εθνική Ιταλίας για να αφοσιωθεί στην άνιση «μάχη» που δίνει με τον καρκίνο στο πάγκρεας, η «Gazzetta Dello Sport» αναφέρει πως η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί τα τελευταία 24ωρα και νοσηλεύεται σε κλινική στο Λονδίνο.

«Στο φινάλε μίας μακράς και δύσκολης "διαπραγμάτευσης" με την υπέροχη ομάδα των ογκολόγων μου, αποφάσισα να διακόψω, ελπίζω προσωρινά, τις νυν και τις μέλλουσες επαγγελματικές υποχρεώσεις μου. Ο στόχος είναι να χρησιμοποιήσω όλη μου την ψυχική και σωματική ενέργεια για να βοηθήσω το σώμα μου να ξεπεράσει αυτή τη φάση της αρρώστιας, ώστε να είμαι σε θέση σύντομα να αντιμετωπίσω νέες περιπέτειες και να τις μοιραστώ μαζί σας» είχε αναφέρει.

Ο πάλαι ποτέ θρύλος της Σκουάντρα Ατζούρα και του ιταλικού ποδοσφαίρου διαγνώστηκε με καρκίνο το 2017 και έκτοτε ζει με την αρρώστια, έχοντας καταφέρει να επιστρέψει στην ενεργό δράση ως βοηθός προπονητή και όντας κεντρική φιγούρα στην πορεία της Ιταλίας μέχρι την κατάκτηση του Euro το 2021.

Πλέον, τα νέα δεν είναι καθησυχαστικά και η οικογένειά του φέρεται να αγωνιά για την κατάστασή του, κάτι το οποίο ενισχύει και η πληροφορία της ιταλικής εφημερίδας πως η 87χρονη μητέρα του Βιάλι, ταξίδεψε εσπευσμένα στο Λονδίνο για να βρίσκεται κοντά στον γιο της.

O Bιάλι είχε χάσει πριν πολλά χρόνια τον συμπαίκτη και φίλο του Αντρέα Φορτουνάτο – ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εποχής, στη γείτονα, ο οποίος είχε σπάνια μορφή λευχαιμίας. Όσο ο Φορτουνάτο πάλευε να κρατηθεί στη ζωή με χημειοθεραπείες ο Βιάλι είχε ξυρίσει τα μαλλιά του για να δηλώσει την υποστήριξή του. Έκτοτε τον μνημονεύει συχνά.

Όλα αυτά μόλις λίγες μέρες μετά τον χαμό του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς από λευχαιμία που βύθισε στο πένθος το ιταλικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ