- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ - Η Κροατία νίκησε τη Βραζιλία στα πέναλτι και έγραψε ιστορία
Με μπροστάρη τον Λούκα Μόντριτς η Κροατία πήρε το εισιτήριο για τους «4» του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, αφήνοντας έξω τη Βραζιλία.
Η ομάδα του Νεϊμάρ ήλπιζε ότι θα βάλει τέλος στην 20ετή αναμονή για την κατάκτηση του 6ου Παγκόσμιου Κυπέλλου της ιστορίας της. Άνοιξε το σκορ στην παράταση, είδε όμως το παιχνίδι να έρχεται στα ίσα με γκολ της Κροατίας.
Όπως συνέβη και με την Ιαπωνία, η Κροατία πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο χάρη στον τερματοφύλακα Ντόμινικ Λιβάκοβιτς, ο οποίος είχε σωστή αντίδραση στην κρίσιμη πρώτη εκτέλεση, κατά τη διαδικασία των πέναλτι.
Η Κροατία απέδειξε για άλλη μια φορά ότι ξέρει να ξεφεύγει από τις Συμπληγάδες των πέναλτι, εξασφαλίζοντας μια ακόμη πρόκριση μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Πρόκριση στα πέναλτι σε Μουντιάλ σημαίνει Κροατία
Ειδικότερα, οι Κροάτες πήραν την πρόκριση με 4-2 στα πέναλτι στα ημιτελικά, για δεύτερο διαδοχικό Μουντιάλ, σημειώνοντας παράλληλα ρεκόρ στη διαδικασία -συμπεριλαμβανομένου της νίκης επί της Βραζιλίας για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Επιπλέον, θριάμβευσαν σε μια ακόμη διαδικασία των πέναλτι, συμπληρώνοντας τέσσερις νίκες από τα 9 μέτρα σε Παγκόσμια Κύπελλα. Αναλυτικά:
- Έπρεπε να περάσουν από αυτήν τη διαδικασία το 2018, αποκλείοντας πρώτα τη Δανία και στη συνέχεια τη Ρωσία.
- Τέσσερα χρόνια αργότερα, η Κροατία έδειξε ότι... ξέρει από πέναλτι, πετώντας έξω Ιαπωνία και Βραζιλία.
Συμπληρώνοντας τέσσερις προκρίσεις μέσω της διαδικασίας των πέναλτι σε Παγκόσμια Κύπελλα, η Κροατία ισοφάρισε το ανάλογο ρεκόρ της Γερμανίας.
Ο MVP της Κροατίας Ντόμινικ Λιβάκοβιτς έχει πλέον το δικό του προσωπικό ρεκόρ, καθώς έφτασε τις τέσσερις αποκρούσεις πέναλτι κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου -τα περισσότερα από κάθε τερματοφύλακα στην ιστορία της διοργάνωσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το τέρμα του Έλληνα αστέρα που έδωσε τους τρεις βαθμούς στη γερμανική ομάδα
Ποιοι άλλοι το έχουν καταφέρει
Δείτε τα τρία γκολ που σημείωσε ο άσος της Κόμο απέναντι στη γαλλική ομάδα
Στους πόσους πόντους είναι η απόσταση μεταξύ των δύο χωρών
Συνολικά μπήκαν 44 τέρματα σε εννιά αναμετρήσεις
Ο Ουρουγουανός αστέρας έγινε κάτοχος της μπάλας και εκμεταλλεύτηκε τα λίγα μέτρα που του άφησαν οι αμυντικοί της «Ένωσης»
Έχασε στις καθυστερήσεις στο μεγάλο ματς του Champions League
Στην έδρα της Σομπατέλι, η Ένωση βρήκε τις λύσεις που αναζητούσε και άντεξε στην αντεπίθεση των γηπεδούχων
Πανζουρλισμός στις κερκίδες
Αήττητοι οι ερυθρόλευκοι μετά από 4 αγωνιστικές
10 βαθμούς έχει ο Ολυμπιακός μετά από 4 αγωνιστικές στο Europa League
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Χεσούς ντε Μιγκέλ εξέφρασε ο τερματοφύλακας
Η ενημέρωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ
Ποια θα είναι η επόμενη αντίπαλος
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού παραχώρησε δηλώσεις ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης με αντίπαλο την βουλγαρική ομάδα
Τα κανάλια και οι ώρες των αγώνων
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.