Αθλητισμος

Μουντιάλ 2022: Τα φοβερά ρεκόρ της απίθανης Κροατίας

Πέναλτι λαμπρά την οδηγούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κροατία προκρίθηκε στους «4» του Μουντιάλ του Κατάρ, αποκλείοντας στα πέναλτι τη Βραζιλία
Η Κροατία προκρίθηκε στους «4» του Μουντιάλ του Κατάρ, αποκλείοντας στα πέναλτι τη Βραζιλία © EPA/Georgi Licovski

Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ - Η Κροατία νίκησε τη Βραζιλία στα πέναλτι και έγραψε ιστορία

Με μπροστάρη τον Λούκα Μόντριτς η Κροατία πήρε το εισιτήριο για τους «4» του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, αφήνοντας έξω τη Βραζιλία.

Η ομάδα του Νεϊμάρ ήλπιζε ότι θα βάλει τέλος στην 20ετή αναμονή για την κατάκτηση του 6ου Παγκόσμιου Κυπέλλου της ιστορίας της. Άνοιξε το σκορ στην παράταση, είδε όμως το παιχνίδι να έρχεται στα ίσα με γκολ της Κροατίας.

Όπως συνέβη και με την Ιαπωνία, η Κροατία πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο χάρη στον τερματοφύλακα Ντόμινικ Λιβάκοβιτς, ο οποίος είχε σωστή αντίδραση στην κρίσιμη πρώτη εκτέλεση, κατά τη διαδικασία των πέναλτι.

Η Κροατία απέδειξε για άλλη μια φορά ότι ξέρει να ξεφεύγει από τις Συμπληγάδες των πέναλτι, εξασφαλίζοντας μια ακόμη πρόκριση μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πρόκριση στα πέναλτι σε Μουντιάλ σημαίνει Κροατία

Ειδικότερα, οι Κροάτες πήραν την πρόκριση με 4-2 στα πέναλτι στα ημιτελικά, για δεύτερο διαδοχικό Μουντιάλ, σημειώνοντας παράλληλα ρεκόρ στη διαδικασία -συμπεριλαμβανομένου της νίκης επί της Βραζιλίας για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Επιπλέον, θριάμβευσαν σε μια ακόμη διαδικασία των πέναλτι, συμπληρώνοντας τέσσερις νίκες από τα 9 μέτρα σε Παγκόσμια Κύπελλα. Αναλυτικά:

  • Έπρεπε να περάσουν από αυτήν τη διαδικασία το 2018, αποκλείοντας πρώτα τη Δανία και στη συνέχεια τη Ρωσία.
  • Τέσσερα χρόνια αργότερα, η Κροατία έδειξε ότι... ξέρει από πέναλτι, πετώντας έξω Ιαπωνία και Βραζιλία.

Συμπληρώνοντας τέσσερις προκρίσεις μέσω της διαδικασίας των πέναλτι σε Παγκόσμια Κύπελλα, η Κροατία ισοφάρισε το ανάλογο ρεκόρ της Γερμανίας.

Ο MVP της Κροατίας Ντόμινικ Λιβάκοβιτς έχει πλέον το δικό του προσωπικό ρεκόρ, καθώς έφτασε τις τέσσερις αποκρούσεις πέναλτι κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου -τα περισσότερα από κάθε τερματοφύλακα στην ιστορία της διοργάνωσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ