- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μουντιάλ 2022: Ξεκίνησε στο Κατάρ η αποσυναρμολόγηση του γηπέδου «974 Stadium»
Το εντυπωσιακό timelapse βίντεο για το πώς κατασκευάστηκε με κοντέινερ
Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ - Το γήπεδο «974 Stadium» από κοντέινερ - Η αποσυναρμολόγηση μετά το παιχνίδι ανάμεσα σε Βραζιλία και Νότια Κορέα για το Παγκόσμιο Κύπελλο
Στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ τα γήπεδα που φιλοξενούν τους αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου είναι εντυπωσιακά. Ένα από αυτά έχει μια ξεχωριστή ιστορία. Το στάδιο «974» δημιουργήθηκε στη... μέση του πουθενά.
Το συγκεκριμένο γήπεδο στην πρωτεύουσα Ντόχα πήρε το όνομά του από τα 974 κοντέινερ πλοιών που χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστεί. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι συμβολικός, καθώς πρόκειται για τον τηλεφωνικό κώδικα του Κατάρ.
Η διοργανώτρια αρχή είχε επισημάνει ότι επέλεξε το συγκεκριμένο φορητό γήπεδο, προκειμένου να μην επαναλειφθούν εικόνες από προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα (Ρωσία, Βραζιλία) με τεράστια στάδια που εγκαταλείφθηκαν μετά το τέλος του Μουντιάλ.
Ο αγώνας Βραζιλία - Νότια Κορέα για το Μουντιάλ 2022 ήταν το τελευταίο ματς που φιλοξένησε το «974 Stadium». Για την ιστορία η παρέα του Νεϊμάρ «τσέκαρε» το εισιτήριο για τη φάση των «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του Κατάρ.
Οι αρχές ξεκίνησαν τις εργασίες αποσυναρμολόγησης στο στάδιο «974» το πρωί της Τρίτης (6/12). Στη θέση του θα γίνουν χώροι πρασίνου και αναψυχής. Στο YouTube έχει αναρτηθεί ένα εντυπωσιακό time lapse βίντεο με το πώς κατασκευάστηκε το «974 Stadium» για το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το τέρμα του Έλληνα αστέρα που έδωσε τους τρεις βαθμούς στη γερμανική ομάδα
Ποιοι άλλοι το έχουν καταφέρει
Δείτε τα τρία γκολ που σημείωσε ο άσος της Κόμο απέναντι στη γαλλική ομάδα
Στους πόσους πόντους είναι η απόσταση μεταξύ των δύο χωρών
Συνολικά μπήκαν 44 τέρματα σε εννιά αναμετρήσεις
Ο Ουρουγουανός αστέρας έγινε κάτοχος της μπάλας και εκμεταλλεύτηκε τα λίγα μέτρα που του άφησαν οι αμυντικοί της «Ένωσης»
Έχασε στις καθυστερήσεις στο μεγάλο ματς του Champions League
Στην έδρα της Σομπατέλι, η Ένωση βρήκε τις λύσεις που αναζητούσε και άντεξε στην αντεπίθεση των γηπεδούχων
Πανζουρλισμός στις κερκίδες
Αήττητοι οι ερυθρόλευκοι μετά από 4 αγωνιστικές
10 βαθμούς έχει ο Ολυμπιακός μετά από 4 αγωνιστικές στο Europa League
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Χεσούς ντε Μιγκέλ εξέφρασε ο τερματοφύλακας
Η ενημέρωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ
Ποια θα είναι η επόμενη αντίπαλος
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού παραχώρησε δηλώσεις ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης με αντίπαλο την βουλγαρική ομάδα
Τα κανάλια και οι ώρες των αγώνων
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.