Αθλητισμος

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι η εννιάχρονη Μαριάντα Λάμπου (βίντεο)

Αφοπλιστική για τον θρίαμβό της: «Έπαιξα χαλαρά τις παρτίδες και τα πήγα καλά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι στα κορίτσια έως 10 ετών αναδείχθηκε η ηλικίας 9 ετών Μαριάντα Λάμπου - Επικράτησε ανάμεσα σε 65 σκακίστριες από 30 χώρες.
Η 9χρονη Μαριάντα Λάμπου κατέκτησε την πρώτη θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκακιού © Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι στα κορίτσια έως 10 ετών αναδείχθηκε η ηλικίας 9 ετών Μαριάντα Λάμπου - Επικράτησε ανάμεσα σε 65 σκακίστριες από 30 χώρες.

Η εννιάχρονη Μαριάντα Λάμπου χάρισε μια σπουδαία διάκριση στο ελληνικό σκάκι, μέσα από τη συμμετοχή της στα Πανευρωπαϊκά Ατομικά Πρωταθλήματα ηλικιών 8 έως 18 ετών, που πραγματοποιήθηκαν στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Η Μαριάντα Λάμπου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα κορίτσια έως 10 ετών. Στην κατηγορία της συμμετείχαν 65 σκακίστριες από 30 χώρες.

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα» δήλωσε η ίδια. «Οι περισσότεροι έπαιζαν καλά, ήταν από τους πρώτους στις χώρες τους και είχα 8 νίκες και μια ισοπαλία. Έπαιξα χαλαρά τις παρτίδες και τα πήγα καλά», λέει η 9χρονη πρωταθλήτρια.

Όπως αναφέρει η ίδια, ήταν στο νηπιαγωγείο όταν είχε την πρώτη επαφή της με το σκάκι.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μαριάντα Λάμπου! Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα κορίτσια μέχρι 10 ετών αναδείχθηκε η Μαριάντα Λάμπου...

Posted by Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία - Greek Chess Federation on Monday, November 14, 2022

«Το σκάκι μου άρεσε από την αρχή και ήθελα να το μάθω πολύ. Το συνέχισα γιατί μου άρεσε πολύ και το αγαπούσα», τονίζει η Μαριάντα Λάμπου.

Η πέντε φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας είναι σκακίστρια του Αθλητικού Πολιτιστικού Ομίλου Αίγλη Παπάγου. Ο πρόεδρος του συλλόγου ήταν ο πρώτος της δάσκαλος.

Συγκινημένος ο κ. Ιωάννης Παναγάκος, πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Ομίλου Αίγλη Παπάγου, λέει: «Μεγάλες επιτυχίες, η μεγαλύτερη ότι είναι διαμάντι στον χαρακτήρα. Είχε πάθος, μεράκι πολύ».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-coheds8bbtnl)

Η Μαριάντα μοιράζεται την ίδια λατρεία για το σκάκι με τον μικρό της αδελφό, που είναι και αυτός πρωταθλητής Ελλάδας, στα παιδιά κάτω των 8 ετών.

«Μου αρέσει επειδή είναι ένα άθλημα όχι με το σώμα, αλλά με το μυαλό», λέει ο Χάρης Λάμπος, Πρωταθλητής Ελλάδος Παίδων κάτω των 8 ετών.

Όσο για τη Μαριάντα, όπως αναφέρει, οι προπονήσεις είναι σκληρές, αλλά δεν την πτοούν, το σκάκι είναι η μεγάλη της αγάπη και ελπίζει και άλλα παιδιά να στραφούν σε αυτό, γιατί θα πάρουν πραγματικά μαθήματα ζωής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ