Πολιτικη & Οικονομια

«Κιβωτός του Κόσμου»: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου - Εν αναμονή ανακοινώσεων

«Αν ισχύουν οι καταγγελίες, κόσμος θα μπει φυλακή», ανέφερε ο Πλεύρης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το κτίριο του Μεγάρου Μαξίμου
© EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Κιβωτός του Κόσμου»: Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό - Αναμένονται ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:00 η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» και το μέλλον της δομής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο τραπέζι βρέθηκε ένα μεταβατικό σχήμα με κρατικούς αξιωματούχους ως επικεφαλής. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση στο κτίριο της Οργάνωσης, όταν ο γενικός γραμματέας των Σύρων που μένουν στην Ελλάδα, Ν. Μπάκρι, βρέθηκε στην είσοδο της δομής με γονείς που ζήτησαν να πάρουν πίσω τα παιδιά τους.

«Αν ισχύουν οι καταγγελίες μιλάμε για πολύ σκληρά κακουργήματα, μιλάμε για κόσμο που θα μπει φυλακή», επισήμανε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Η Πολιτεία θα παρέμβει άμεσα για να προστατευτούν αυτά τα παιδιά», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η Κιβωτός ήταν από τις ΜΚΟ που είχαν πολύ μεγάλη απήχηση στην κοινωνία. Είναι εξοργιστικά αυτά που διαβάσαμε, στο βαθμό που ισχύουν οι καταγγελίες. Όσο και αν μια ΜΚΟ τυγχάνει να έχει καλό όνομα, αυτό δεν φτάνει και είναι υποχρέωση της πολιτείας να την παρακολουθεί», δήλωσε, μεταξύ άλλων , ο υπουργός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ