Τεχνολογια - Επιστημη

NASA: «Κάτοικος Σελήνης» ο άνθρωπος μέχρι το 2030

Το χρονοδιάγραμμα για τη σεληνιακή βάση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο άνθρωπος επιστρέφει στη Σελήνη με επανδρωμένη αποστολή του διαστημικού προγράμματος «Artemis»
Ο άνθρωπος επιστρέφει στη Σελήνη με επανδρωμένη αποστολή του διαστημικού προγράμματος «Artemis» © Pixabay

Επιστροφή στη Σελήνη - Το διαστημικό πρόγραμμα Artemis της NASA - Το σχέδιο για σεληνιακή βάση στο Φεγγάρι

Στη Σελήνη αστροναύτες θα ζουν και θα διεξάγουν πειράματα μέχρι το 2030. Αυτό ανέφερε αξιωματούχος της NASA, την ώρα που η αποστολή Artemis 1 στο Φεγγάρι βρίσκεται σε εξέλιξη. Η συγκεκριμένη διαστημική αποστολή που μεταφέρει το μη επανδρωμένο σκάφος Orion, σηματοδοτεί την επιστροφή των Αμερικανών στη Σελήνη.

O Howard Hu δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν «ενεργοί» άνθρωποι στο Φεγγάρι πριν από το 2030, οι οποίοι θα ζουν σε σεληνιακή βάση και θα χρησιμοποιούν ειδικά ρόβερ για τις μετακινήσεις τους στην επιφάνεια της Σελήνης.

«Σίγουρα αυτήν τη δεκαετία θα έχουμε ανθρώπους στη Σελήνη» δήλωσε στο BBC Sunday. Και πρόσθεσε: «Θα ζουν στην επιφάνεια του Φεγγαριού και θα διεξάγουν επιστημονικά πειράματα».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «ιστορική ημέρα, αναφερόμενος στην πρόσφατη εκτόξευση της αποστολής Artemis, υπογραμμίζοντας ότι το διαστημικό σκάφος Orion θα είναι αυτό που «θα φέρει ξανά τον άνθρωπο στο Φεγγάρι». Η αποστολή Artemis επιστρέφει στη Γη στις 11 Δεκεμβρίου. Θα ακολουθήσουν οι επανδρωμένες αποστολές Artemis 2 και 3, οι οποίες δεν αναμένεται να πραγματοποιηθούν πριν από το 2026.

Το 1972, το Apollo 17 ήταν η τελευταία επανδρωμένη αποστολή της NASA στη Σελήνη. Στο πρόγραμμα «Artemis» περιλαμβάνεται τόσο η πρώτη αποστολή γυναίκας στο Φεγγάρι όσο και η δημιουργία μόνιμης διαστημικής βάσης για τους αστροναύτες.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Αύγουστο είχαν δοθεί στη δημοσιότητα οι 13 υποψήφιες περιοχές στη Σελήνη, όπου η NASA σκοπεύει να στείλει αστροναύτες.

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ